Διαβάζω Συνεντευξη Electrofear από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ράνια Ιωάννου (melian)


Συνέντευξη Electrofear

Πριν από λίγο καιρό μάθαμε από το Φόρουμ του Μεταφυσικού για τη δημιουργία μιας μικρού μήκους ταινίας με τίτλο Το κορίτσι με τα κρυστάλλινα μάτια. Οι εντυπώσεις των φίλων του Μεταφυσικού που την παρακολούθησαν ήταν πολύ θετικές. Πριν από λίγες μέρες ενημερωθήκαμε και για μια δεύτερη παραγωγή της ίδιας ομάδας, Τα μυστικά του ιππόκαμπου και έτσι αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Χρήστο Τελλίδη, δημιουργό της ομάδας Electrofear και να εξασφαλίσουμε μια αποκλειστική συνέντευξη για όλους τους φίλους της Fantasy Gate ώστε να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα γι' αυτή την αξιόλογη δημιουργική προσπάθεια.


Καταρχήν θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα λόγια για την ομάδα Electrofear, όπως πώς και πότε ξεκίνησε, από ποιους αποτελείται και ποιοι είναι οι στόχοι της;


Η Electrofear Digital Art δημιουργήθηκε το 2002 ως μια ανάγκη έκφρασης συναισθημάτων και απόψεων για τον σύγχρονο ρυθμό και τρόπο ζωής. Συγκεκριμένα η μελαγχολία και ο θυμός από την απαράδεκτη συμπεριφορά των ανθρώπων, αλλά και η ελπίδα από την επερχόμενη αλλαγή αυτής της συμπεριφοράς ήταν τα ερεθίσματα για την ερασιτεχνική ενασχόληση με τρεις καλλιτεχνικές εκφράσεις, την μουσική, την επεξεργασμένη εικόνα (photo art) και τις ταινίες (μικρού μήκους και video clips). Προς το παρόν η προσπάθεια και η ανάγκη έκφρασης είναι ατομική, υπάρχουν βέβαια οι φίλοι που συνεισφέρουν με το μεράκι τους ως ηθοποιοί στις ταινίες. Οι στόχοι της Electrofear Digital Art είναι να δείξει ότι το “ερασιτεχνικό” δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να υπολείπεται του “επαγγελματικού”.

Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για τις μικρού μήκους παραγωγές σας, όπως
Tο Κορίτσι με τα κρυστάλλινα μάτια αλλά και την τελευταία σας παραγωγή που κυκλοφόρησε πρόσφατα Τα μυστικά του ιππόκαμπου.


Και οι δύο ταινίες ανήκουν στο χώρο του μη πραγματικού, έχουν “σκοτεινές” εκφάνσεις και περιέχουν μια κάποιου είδους ανατροπή στην πλοκή τους. Το Κορίτσι με τα κρυστάλλινα μάτια (trailer) βασίστηκε σε θρύλο της περιοχής του Αμαρουσίου και αφορά ένα κοριτσάκι, φάντασμα που εμφανίζεται στο τοπικό νεκροταφείο. Αυτοί που συναντούν το κοριτσάκι νομίζουν ότι έχει χαθεί, μα όταν πλησιάζουν κοντά για να του μιλήσουν συνειδητοποιούν ότι το κοριτσάκι έχει μια ιδιότητα, τα μάτια της μοιάζουν γυάλινα, κρυστάλλινα. Η υπόθεση της ταινίας αφορά αυτόν τον θρύλο. Η ταινία Τα μυστικά του ιππόκαμπου αφορά μια σπάνια ασθένεια του εγκεφάλου και κυρίως της περιοχής του εγκεφάλου που από το σχήμα της που μοιάζει με το γνωστό αλογάκι της θάλασσας αναφέρεται ως ιππόκαμπος.

Έχετε επηρεαστεί από συγκεκριμένα καλλιτεχνικά ρεύματα ή τάσεις; Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζετε και πόσο θεωρείτε ότι σας έχουν επηρεάσει στο έργο σας;

Δεν νομίζω να υπάρχει καλλιτέχνης που να μην έχει επηρεαστεί έστω και υποσυνείδητα από κάποιο καλλιτεχνικό ρεύμα ή από κάποιον άλλο καλλιτέχνη. Αν και βλέπω ταινίες διαφορετικών ειδών, από ταινίες “εφετζίδικες” περιπέτειας έως και κουλτούρας με βαθιά μηνύματα θα σας έλεγα πρόχειρα έναν συνδυασμό σκηνοθετών και ταινιών τους που μου άρεσαν και νομίζω ότι έχω επηρεαστεί στις ταινίες μου π.χ Danny Boyle (Trainspotting), Roman Polanski (The Ninth Gate), Peter Jackson (Lord of the Rings) και David Lynch (Blue Velvet).

Τι feedback λαμβάνετε από όσους έχουν παρακολουθήσει τη μέχρι τώρα πορεία σας; Πώς αντιμετωπίζουν την δημιουργική σας προσπάθεια;

Τα σχόλια για τις ταινίες μου είναι αρκετά ενθαρρυντικά και βλέπω ότι σε κάθε ταινία αυξάνονται και οι καλές κριτικές. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόοδος στην όλη παραγωγή (σενάριο, σκηνοθεσία, ερμηνείες, εφέ, μουσική κ.α) και αυτό μου δίνει την δύναμη να συνεχίσω…και θα συνεχίσω.



Δείτε το trailer της ταινίας Τα μυστικά του ιππόκαμπου.


Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι για μια ανεξάρτητη ομάδα να συνεχίζει να δημιουργεί και να παράγει έργο; Έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες και αν ναι, θα θέλατε να τις μοιραστείτε μαζί μας;


Η όλη προσπάθεια όπως προανέφερα είναι μια καλλιτεχνική έκφραση είναι ένα χόμπυ με τα καλά και τα κακά του. Δεν βγάζεις λεφτά από αυτό, αλλά αυτό που κάνεις επειδή δεν βγάζεις λεφτά από αυτό και επειδή δεν σε πιέζει κανείς να το κάνεις είναι και αληθινό είναι αυτό που ακριβώς θέλεις να βγάλεις από μέσα σου. Όταν ένας καλλιτέχνης δημιουργεί με έναν “μπάστακα”, ένα αφεντικό πάνω από το κεφάλι του που του υποδεικνύει ότι αυτό που θα κάνει θα πρέπει να “πουλήσει” τότε παύει να θεωρείται καλλιτέχνης. Οι δυσκολίες που αναφέρετε στην προσπάθειά μας αυτή είναι νομίζω κοινές σε όσους ασχολούμαστε με το ίδιο αντικείμενο, ο χρόνος και το χρήμα.

Τι άλλο να περιμένουμε από την ElectroFear στο μέλλον; Έχετε κάποια καινούρια σχέδια που θα θέλατε να μας τα ανακοινώσετε;


Αυτό τον καιρό σκέπτομαι για μια μεγάλου μήκους ταινία. Το θέμα της έχει απασχολήσει και την Ελληνική Kοινότητα του Mεταφυσικού! Θα έχει δράση, πολλά εφέ, “ψαγμένο” μεταφυσικό σενάριο, και πιστεύω πολύ καλές ερμηνείες, θα είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε δει από Ελληνικές παραγωγές…ελπίζω να μην μείνουμε μόνο στα λόγια!

Τέλος, αν σας ζητούσαμε να στείλετε ένα μήνυμα στους φίλους της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού και τους φίλους της Fantasy Gate ποιο θα ήταν αυτό;

Καμιά φορά το να ασχολείσαι με θέματα όπως αυτά που ασχολείται η κοινότητα του μεταφυσικού κυρίως αλλά και η Fantasy Gate, θεωρείσαι από πολλούς γραφικός, περίεργος ή και αιθεροβάμων, αλλά καλύτερα να είσαι ένας “ψαγμένος” παρά να ένας “κοινός” άνθρωπος.

_________________________

Οι ταινίες προσφέρονται ελεύθερα στο διαδίκτυο και μπορείτε να τις κατεβάσετε ενδεικτικά από εδώ:
Το κορίτσι με τα κρυστάλλινα μάτια
Τα μυστικά του ιππόκαμπου

_________________________

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: http://www.electrofear.gr/
Email επικοινωνίας: contact@electrofear.gr


* σημείωση: η εικόνα ανοίγματος του παρόντος άρθρου είναι δημιουργία του sashart-photography.

________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive