Διαβάζω Ποια ειναι η ομαδα Fantasy Gate; από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share



Το Νοέμβριο του 2006 η ομάδα Gateway άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο με την ονομασία FantasyGate. Επρόκειτο για μια κίνηση που σαν στόχο είχε την προώθηση του κόσμου του Φανταστικού μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε μια ολοκαίνουργια θεματική διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσα στην οποία φιλοξενήθηκε η δουλειά αρκετών ανθρώπων που ασχολούνταν εντατικά με τη συγγραφή κειμένων φανταστικής λογοτεχνίας, ιστοριών τρόμου, αλλά και άλλων που αρέσκονταν στο να μελετούν ζητήματα σχετικά με το παράξενο στο χώρο των τεχνών, να βλέπουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή να παίζουν επιτραπέζια ή ηλεκτρονικά παιχνίδια ρόλων.

Από τον Οκτώβριο του 2009 η FantasyGate επιστρέφει με νέο domain name και ανανεωμένους στόχους. Μέσα από το fantasmagoria.gr και το slogan "Η Ελληνική Μητρόπολη της Φαντασίας", η FantasyGate φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημείο σταθμό στην ηλεκτρονική περιήγηση του λάτρη του Φανταστικού Κόσμου. Κι όλα τα παραπάνω μέσα από την πρωτότυπη ματιά και την υπεύθυνη δουλειά ενός αξιόλογου πυρήνα συντελεστών αλλά και συνεργατών, που αναμένεται να καταστήσουν επιτυχημένη ακόμα μια προσπάθεια που γεννήθηκε μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού!

Καλούνται λοιπόν όσοι έχουν όρεξη, διαθέτοντας ιδέες και έμπνευση, να ταξιδέψουν κι αυτοί μαζί μας, ο καθένας με τον τρόπο που οραματίζεται...

Ομάδα FantasyGate

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

ΡΑΝΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ


Η Ράνια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη ενώ σήμερα αναζητεί την τύχη της στο βροχερό, αλλά πάντα πανέμορφο, Λονδίνο. Από μικρή θυμάται τον εαυτό της να χάνεται για ώρες μέσα στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, συνήθεια που την έκανε να βλέπει τον κόσμο με άλλα μάτια και εμπλούτισε τους ορίζοντές της. Λατρεύει κάθετι που έχει να κάνει με τους βρικόλακες, με εξαίρεση ίσως αυτούς που λαμπιρίζουν, και δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στη dark αισθητική. Από μικρή ονειρευόταν να γίνει μεταφράστρια για να μπορεί να μοιραστεί με τους γύρω της όλα εκείνα τα κείμενα που σημάδευσαν την ίδια. Σήμερα, ασχολείται περιστασιακά με το αντικείμενο ελπίζοντας να της δοθεί μια μέρα η ευκαιρία να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Eν τω μεταξύ, η τύχη την έφερε να κυνηγά ένα άλλο όνειρο γι’ αυτό και σήμερα κάνει το διδακτορικό της στο Αμερικανικό Γοτθικό Μυθιστόρημα της Νέας Ορλεάνης. Παράλληλα, ασχολείται με την αρθρογραφία διατηρώντας επί τρία χρόνια τη στήλη «F For Fantasy» στο περιοδικό του ΕΤ, Φαινόμενα. Κείμενά της μπορείτε να βρείτε στην προσωπική της σελίδα: wordstocount.com. Στον ελεύθερο της χρόνο, ονειρεύεται συνήθως μακρινά ταξίδια στις μεγάλες πόλεις του κόσμου και όταν δεν ονειροπολεί είναι συνήθως χαμένη σε κινηματογραφικές αίθουσες, στις σελίδες ενός βιβλίου ή σε παράξενα αστικά μονοπάτια. 



ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΥΛΙΤΣΕΒΙΤΣ


Η Νατάσα Παυλίτσεβιτς είναι 21 χρονών και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει στο ΑΠΘ για να γίνει δασκάλα. Της αρέσει να γράφει διηγήματα και ποίηση. Επιπλέον, ονειρεύεται κάποια στιγμή να ολοκληρώσει τη συγγραφή ενός δικού της βιβλίου, γιατί μέχρι τώρα μόνο τα ξεκινάει. Ακόμη, αγαπά πολύ να σκιτσάρει και να εικονογραφεί ιστορίες, είτε δικές της, είτε άλλων που έχουν την ευγενή καλοσύνη να της το προτείνουν. Ασχολείται με τα comics και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Έργα της μπορείτε να βρείτε εδώ: http://natasha-pavlitsevits.deviantart.com/. Μέχρι τώρα έχει συμμετοχές σε τέσσερα comics fanzine και τέσσερις ανθολογίες διηγημάτων με ή χωρίς εικονογράφηση, τις οποίες ελπίζει να αυγατίσει. Διαβάζει διαρκώς, τόσο λογοτεχνία, όσο και comics με τα αγαπημένα της θέματα να είναι μέσα στη σφαίρα του φανταστικού και του τρόμου. Τέλος, ονειροπολεί ανησυχητικά συχνά να γνωρίσει τον Stephen King και να πιουν έναν καφέ μαζί...



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive