Διαβάζω Αγγελος Αγιοστρατιτης (Αγιος) από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


Άγγελος Αγιοστρατίτης (Άγιος)


Who is Who

Δουλεύω στον τομέα των computer graphics πάνω από μια δεκαετία. Πολύ γρήγορα με τράβηξαν τα multimedia επειδή μου πρόσφεραν την ελευθερία να χρησιμοποιήσω περισσότερες τεχνικές και software, animation και ήχο, δίνοντας μου την δυνατότητα να εκφραστώ πιο ολοκληρωμένα. Στο ξεκίνημα της επανάστασης του internet κέρδισα και την πρώτη μου διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο – 2η θέση στα διεθνή βραβεία web animation της Macromedia.

Στη διάρκεια αυτής της δεκαετίας έχω δουλέψει σαν designer, multimedia developer, animator, web artist και τέλος σαν art director σε αρκετές Ελληνικές εταιρείες multimedia.

Στα πλαίσια της απασχόλησης μου ασχολήθηκα με τη διαχείριση multimedia projects για Ελληνικά Πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς μου είναι οι "Σειρήνες" και η "Πηνελόπη".

Είχα επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχω στη δημιουργική ομάδα που διοργάνωσε και σχεδίασε διάφορα multimedia projects για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδεικτικά αναφέρονται τα: Interpersonal Communication, Foreign Trade, Mind and Body, και Vr Learners.

Ανάμεσα στα πιο προκλητικά projects που ανέλαβα ήταν ο σχεδιασμός του interface και των graphics για το multimedia infokiosk του Ελληνικού Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος»(δεν υφίσταται την παρούσα στιγμή), καθώς επίσης και η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό για τη δημιουργία των μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων της Ελλάδας το 2004.

Επιπλέον έχω σχεδιάσει graphics, interfaces, layouts, ιστοσελίδες, διαφημίσεις και εξώφυλλα για γνωστές εταιρείες όπως οι Porsche και η Graphisoft αλλά και για αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικά κανάλια και μεμονωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι σαν digital illustrator, με έμφαση στην ψηφιακή ζωγραφική και εξειδίκευση στη θεματολογία του fantasy art. Έχω συμμετάσχει ενεργά σε σημαντικά διεθνή συνέδρια, όπου και έχω λάβει διακρίσεις όπως βραβεία cgtalk award από το cgcommunity worldwide, daily deviations από το DeviantArt.com, και βραβεία gfxartist.

Επιλεγμένα έργα μου συμπεριλήφθηκαν στη γνωστή σειρά βιβλίων ‘EXPOSE’ και “EXOTIQUE” που παρουσιάζουν τα καλύτερα ψηφιακά έργα τέχνης από όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα το έργο "Angel Bard" επιλέχθηκε και τυπώθηκε σε λιγοστές συλλεκτικές ηλεκτρικές κιθάρες Gibson Les Paul, οι οποίες υπογράφηκαν από τους διάσημους ανά τον κόσμο κιθαρίστες Kenney Jones (The Who), Rick Wills (Foreigner) and Robert Hart (Bad Company).

Επίσης σε μια προσπάθεια προώθησης της Ελληνικής τέχνης και των νέων Ελλήνων καλλιτεχνών παγκοσμίως, δημιουργήσαμε μαζί με την Αλεξάνδρα Κολλάρου τα τελευταία 2 χρόνια το www.artaz.gr που ελπίζουμε να πραγματοποιήσει αυτό που λέει το όνομα του να συγκεντρώσει την ελληνική τέχνη από το α ως το ω!


Gallery

Aqua

Angel Bard
Επιλέχθηκε και τυπώθηκε σε μόνο 3 συλλεκτικές κιθάρες "Gibson Les Paul" για το AVASHOW Awards celebration που έγινε στο Beverly Hills, California, υπογεγραμμένες απο τα μέλη της μπάντας The Jones Gang, Kenney Jones (The Who), Rick Wills (Foreigner) and Robert Hart (Bad Company).

Dream Comes True
Επιλεγμένo έργo που συμπεριλήφθηκe στη γνωστη παγκόσμια σειρά βιβλίων ‘EXΟTIQUE’ που παρουσιάζει τους καλύτερους ψηφιακούς χαρακτήρες απο όλο τον κόσμο.

Dream Comes True I

Green Faery

Rise for Freedom

Rise of the Dead King

The Final Battle

The Illusionist

Tree of Wisdom
Επιλεγμένo έργo που συμπεριλήφθηκe στη γνωστη παγκόσμια σειρά βιβλίων ‘EXPOSE’ που παρουσιάζει τα καλύτερα ψηφιακά έργα τέχνης του κόσμου.

Visions From The Past

Welcome Back
Ο Άγγελος Αγιοστρατίτης μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε βήμα προς βήμα τη διαδικασία που ακολούθησε για να ολοκληρώσει τη δημιουργία του. Μπορείτε να βρείτε το tutorial στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.agios.gr/tutorial1.html

_______________________________________
Επισκεφτείτε την προσωπική ιστοσελίδα του Άγγελου Αγιοστρατίτη: www.agios.gr
και την Ελληνική βάση Ελλήνων καλλιτεχνών: www.artaz.gr

email επικοινωνίας: agios@agios.gr


________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive