Διαβάζω The Mini Festival of Horror and Grotesque από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


The Mini Festival of Horror and Grotesque


 Όταν ο τρόμος και το αλλόκοτο γίνονται τέχνη, όταν ο φόβος μετουσιώνεται σε γοητεία και μαγεία, όταν η νύχτα γίνεται απαραίτητη για δημιουργία, όταν ακόμη και στο θάνατο ο καλλιτέχνης βλέπει μια μορφή τέχνης…. τότε προκύπτει το The Mini Festival of Horror and Grotesque
Ένα διαφορετικό φεστιβάλ αντάξιο της νύχτας του Halloween. Στις 31 Οκτωβρίου γύρω στις 7μ.μ. στον πολυχώρο «ΕΝΩ», πάνω ακριβώς από το ομώνυμο bar Ερμού 11 με I.Δραγούμη γωνία (Θεσσαλονίκη), πρόκειται να ζήσετε τον απόλυτο, καθαρό, απολαυστικό και γκροτέσκο τρόμο στο…. πιάτο σας από τον μετρ του είδους, το «The Mini Festival of Horror and Grotesque». 

Η Ευλαμπία Τσιρέλη, συγγραφέας, ιθύνων νους και διοργανώτρια του φεστιβάλ λέει: «Η ιδέα για ένα τέτοιο φεστιβάλ τριγυρνούσε στο μυαλό μου εδώ και δύο χρόνια. Ορμώμενη από την αγάπη μου για τον τρόμο και το γκροτέσκο και σαν συγγραφέας αυτών αλλά και άλλων ειδών, αλλά περισσότερο σαν storyteller, οδηγήθηκα να οργανώσω ένα μίνι φεστιβάλ όπου ενήλικες μπορούν να έρθουν και να απολαύσουν τρομακτικές ιστορίες από εκείνες που αρέσουν σε όλους, ασχέτως αν φοβούνται ή όχι, από εκείνες που φτιάχναμε στα παιδικά μας μυαλά στο σκοτάδι του δωματίου μας. Επιπλέον ήθελα να προωθήσω την λογοτεχνία τρόμου που είναι πολύ παρεξηγημένη στην Ελλάδα, όπως και όλη η Λογοτεχνία του Φανταστικού γενικά κι επίσης να αναδείξω την ομορφιά της θεματικής αυτής σε κάθε μορφή τέχνης. Έτσι με την στήριξη του κόσμου που ήδη εκδηλώνει τεράστιο ενδιαφέρον και αγάπη, ελπίζουμε αυτό το φεστιβάλ να αποτελέσει έναν ετήσιο θεσμό, που θα δίνει βήμα σε νέους συγγραφείς, αλλά και όλων των ειδών τους καλλιτέχνες, για να εκφραστούν και να προβάλλουν τη δουλειά τους.» 

Στο φεστιβάλ θα απολαύσετε την ζωντανή αφήγηση 9 ιστοριών τρόμου και αλλόκοτου νέων
συγγραφέων της Θεσσαλονίκης (Eυλαμπία Τσιρέλη, Νίκος Μούρας, Νατάσα Παυλίτσεβιτς, Χαρά Κρέτα, Δημήτριος Denton, Δημήτρης Σαββαϊδης, Ελπίδα Παυλίτσεβιτς, Μάνος Ατζιάρας και Ελευθερία Γκέσου) , ενώ ενδιάμεσα από τις αφηγήσεις θα ακούτε παράξενες μουσικές (moody alien), θα απολαμβάνετε σκοτεινές χορεύτριες (Αντωνία Πιτουλίδου and the Manzins) σε ανατριχιαστικά χορευτικά, θα παρακολουθήσετε horror short films (TiSFF και Δημήτρης Βαβάτσης) και θα μελετήσετε ανάλογα ζωγραφικά έργα και κόμιξ διαφόρων καλλιτεχνών. 
Η είσοδος είναι δωρεάν με ελεύθερη συνεισφορά 3 ευρώ για το βιβλίο με τα 9 διηγήματα. Μετά το φεστιβάλ που θα τελειώσει κάπου στις 12, θα ακολουθήσει μεταμεσονύκτιο Halloween πάρτυ στον μπαρ ΕΝΩ ακριβώς από κάτω. Ντυθείτε και βαφτείτε στο πνεύμα του "trick or treat!" 


Η σελίδα του φεστιβάλ: https://www.facebook.com/pages/The-Mini-Festival-of-Horror-Grotesque/625515784135768
Δηλώστε συμμετοχή στο event για να λάβετε μέρος στην κλήρωση για τα δώρα σε λίγες ημέρες: https://www.facebook.com/events/191039927746930/?ref=22
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο e-mail: hg.festival@yahoo.gr 


Creative team:

Xara Kreta: Photography and Graphics 
Natasha Pavlitsevits: Book sketches
Nikos Mouras: Book editing, video selection 
Evlampia Tsireli: Coordinator & Director




    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive