Διαβάζω Το χειρογραφο Φαλκανελι από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ελένη Φωτίου

Το χειρόγραφο Φαλκανέλι
Scott Mariani



Οπισθόφυλλο


Ο Μυστηριώδης Φαλκανέλι, από τους μεγαλύτερους Αλχημιστές όλων των εποχών και οι γνώσεις του, ξεδιπλώνονται σε ένα μυθιστόρημα με γρήγορη πλοκή, δράση, αμεσότητα και ευρηματικότητα.

Ο Μπεν Χόουπ ήταν ένας προνομιούχος στρατιωτικός πριν τον αναγκάσουν τα προβλήματά του να εγκαταλείψει τον στρατό. Τώρα, χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για τη διάσωση απαχθέντων παιδιών. Όταν όμως πλησιάζει τον Μπεν ένας εκατομμυριούχος επιχειρηματίας για να βρει ένα αρχαίο χαμένο χειρόγραφο του οποίου το μυστικό θα έσωζε ένα ετοιμοθάνατο κορίτσι, ο Μπεν ξεκινά την πιο παράξενη αποστολή της ζωής του. Έχοντας να σπάσει διαβολικούς κώδικες και καταδιωκόμενος συνεχώς, ο Μπεν συνεργάζεται με μια όμορφη Αμερικανίδα επιστήμονα, τη Ρομπέρτα Ράιντερ. Τα ίχνη τους οδηγούν απ' το Παρίσι στα αρχαία οχυρά των Καθαρών στο Λανγκεντόκ. Ένα εκπληκτικό μυστικό παραμένει κρυμμένο εκεί ανάμεσα στους αιώνες.


Γνώμη

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα διαθέτει ότι ακριβώς μας υπόσχεται και το οπισθόφυλλο του βιβλίου: "γρήγορη πλοκή, δράση, αμεσότητα και ευρηματικότητα". Φτιαγμένο στα πρότυπα των ιστοριών μυστηρίου, όπου οι πρωταγωνιστές μέσα από μια σειρά περιπέτειες προσπαθούν να εξιχνιάσουν ένα αρχαίο μυστήριο, το συγκεκριμένο μυθιστόρημα δεν υστερεί σε τίποτα από τα υπόλοιπα του είδους. Γι' αυτό ακριβώς και θα το πρότεινα σε ανθρώπους που διάβασαν τον Κώδικα Ντα Βίντσι και τους άρεσε η κινηματογραφική πλοκή του.

Στα συν του βιβλίου είναι ο τόπος στον οποίο διαδραματίζεται η ιστορία που δεν είναι άλλος από τη Γαλλία καθώς και η αναφορά που γίνεται μέσα στο βιβλίο για τη σέκτα των Καθαρών. Δεν θα μου έκανε, λοιπόν, ιδιαίτερη εντύπωση να δω και το συγκεκριμένο βιβλίο να γίνεται ταινία στον κινηματογράφο.


Info

Τίτλος: Το χειρόγραφο Φαλκανέλι (The Fulcanelli Manuscript)
Συγγραφέας: Scott Mariani
Μετάφραση: Γεωργία Δημητροπούλου
Εκδ. Οίκος: Μονόκερως Εκδοτική
Έτος Έκδοσης: 2008
Αρ. Σελίδων: 386


________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive