Διαβάζω Ο αλλος Tim Burton από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ράνια Ιωάννου (melian)


O ιδιαίτερος κόσμος του Tim Burton στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης


Με αφορμή την επικείμενη προβολή της τελευταίας ταινίας του Tim Burton, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) της Νέας Υόρκης διοργανώνει από τις 22 Νοεμβρίου 2009 μέχρι τις 26 Απριλίου 2010 μια έκθεση αφιερωμένη στις εικαστικές δημιουργίες του σκηνοθέτη. Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 700 έργα του σκηνοθέτη: πίνακες, σκίτσα, γλυπτά, μακέτες, μαριονέτες κ.α. ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλονται τόσο οι ταινίες του ίδιου του σκηνοθέτη όσο και οι ταινίες που επηρέασαν την μέχρι τώρα πορεία του, όπως Το εργαστήρι του Δρ. Καλιγκάρι (1920), η κλασική ταινία Frankenstein του 1931 κ.α.

Τα έργα που θα εκτεθούν αποτελούν δημιουργίες του καλλιτέχνη Tim Burton που έφτιαξε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι τώρα. Ο σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει την άλλη πλευρά του σκηνοθέτη που για πολλούς παρέμενε μέχρι τώρα - αν όχι τελείως άγνωστη - όχι και τόσο γνωστή.




Για τον ίδιο τον σκηνοθέτη η ζωγραφική είναι ένας άλλος τρόπος για να σκέφτεται. Όπως δηλώνει ο ίδιος "είναι πολύ πιο εύκολο για μένα να σκέφτομαι με εικόνες παρά μιλώντας, είναι ο δικός μου τρόπος να κρατάω ημερολογίο". Λέει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι όταν οι καθηγητές του έλεγαν να σταματήσει να σκιτσάρει εκείνος απλά συνέχιζε.

Την περασμένη Τρίτη, στις 17 Νοεμβρίου το μουσείο διοργάνωσε μια τιμητική εκδήλωση για τον σκηνοθέτη στην οποία μάλιστα μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν διάσημοι ηθοποιοί, οι οποίοι έχουν κατά καιρούς συνεργαστεί με τον Tim Burton, όπως ο Johnny Depp και ο Danny DeVito.

______________________

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΜοΜΑ: http://www.moma.org/

Παρακολουθήστε ένα δείγμα των έργων που θα εκτεθούν και κάποιες δηλώσεις που έκαναν o Tim Burton, η σύντροφος του Helena Bonham Carter, ο Johnny Depp και ο Danny DeVito εδώ.


________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive