Διαβάζω Ελος από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ράνια Ιωάννου (melian)


Έλος

Πέτρος Τσαλπατούρος


Συμβαίνουν παράξενα πράγματα τελευταία. Από τότε δηλαδή που εμφανίστηκε η μορφή στο κελάρι. Η Ξένια ανησυχεί, έχει κακό προαίσθημα. Δε θέλω να στενοχωριέται. Σήμερα είναι τα γενέθλια της πριγκίπισσας. Κλείνει τα επτά. Σαν χθες μου φαίνεται που γεννήθηκε. Σαν να πέρασε μια μέρα. Το πρωί παίρναμε το πρωινό μας στην κουζίνα και σχεδιάζαμε να πάμε όλοι μαζί για την τούρτα, όταν ξαφνικά χτύπησε το κουδούνι. Η Ξένια άνοιξε και μετά από λίγο άκουσα φασαρία. Έτρεξα να δω τι συνέβαινε. Ήταν αυτή. Η μορφή στο κελάρι. Αυτή τη φορά είχε εμφανιστεί ως Μαρία. Πότε θα μας αφήσει επιτέλους ήσυχους; Είναι πανούργα οντότητα. Αν δεν είχα κανονίσει ο ίδιος την ταφή της αδελφής μου μπορεί και να είχα ξεγελαστεί.

Απόσπασμα ημερολογίου που βρέθηκε στο Σημείο Μηδέν



Στο οπισθόφυλλο του μικρού βιβλίου που μας προσφέρουν οι εκδόσεις Ars Nocturna διαβάζουμε ότι η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται σε «μια σκοτεινή πόλη όπου κυριαρχεί το χάος, η τρέλα και ο θάνατος... Παράξενα πρόσωπα ζωντανών (και όχι μόνο) περιφέρονται με απόκοσμη απελπισία...».

Η νουβέλα Έλος του Πέτρου Τσαλπατούρου είναι ένα έργο ζωντανό που ξεδιπλώνεται μπροστά μας μέσα από μια έντονα στυλιζαρισμένη κινηματογραφική αφήγηση σαν ένας γκροτέσκος πίνακας, οι διάλογοι του διαδραματίζονται ζωντανά μέσα στα μάτια μας ενώ η gothic αισθητική η οποία περιβάλλει το όλο εγχείρημα του συγγραφέα σίγουρα θα συνεπάρει τους λάτρεις της φαντασίας. Είτε λοιπόν σας αρέσει να διαβάζετε ιστορίες τρόμου είτε προτιμάτε να παρακολουθείτε ταινίες φρίκης, νομίζω ότι το βιβλίο του Πέτρου Τσαλπατούρου είναι ένα από τα βιβλία που θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στη βιβλιοθήκη σας.

Στα συν του βιβλίου να προσθέσω και το υπέροχο εξώφυλλο καθώς και την εικονογράφηση των σελίδων που επιμελήθηκε προσωπικά ο συγγραφέας.

Info:

Τίτλος: Έλος
Συγγραφέας: Πέτρος Τσαλπατούρος
Εκδ. Οίκος: Ars Nocturna
Έτος Έκδοσης: 2009
Αρ. Σελίδων: 94

* σημείωση: η εικόνα ανοίγματος του παρόντος άρθρου είναι δημιουργία του zigurat84.
________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive