Διαβάζω Project Year Zero από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Καλλιόπη Παπαδοπούλου

Project: Year Zero
Ίσως η Πιο Αλλόκοτη On-Line Συνωμοσία του Κόσμου!


«I am trying to believe!»

Είναι 10 η ώρα το βράδυ, κάθομαι ήσυχα στο γραφειάκι μου, πίνω το τσάι μου και αφήνω το πνεύμα μου να περιπλανιέται στον ηλεκτρονικό λαβύρινθο του διαδικτύου αναζητώντας την άκρη του νήματος. Ποιου νήματος θα μου πείτε τώρα…
Λοιπόν: σύμφωνα με πολλούς, αν όχι με όλους, το Year Zero (που κυκλοφόρησε τέλη Απριλίου 2007) του διάσημου συγκροτήματος Nine Inch Nails (ΝΙΝ) είναι κάτι παραπάνω από ένας ακόμη μουσικός δίσκος, καθώς συνοδεύεται από μια απίστευτη ιστορία με παράξενες ιστοσελίδες και γεγονότα που προκαλούν ερωτηματικά.
Αναμφίβολα, πρόκειται για μια κατασκευασμένη ιστορία, ένα ιδιαίτερα έξυπνο εμπορικό promotion. Ο συντονισμός όμως, και κυρίως το ίδιο το περιεχόμενο της όλης «συνωμοσίας», υπερβαίνουν τα καλύτερα σενάρια φαντασίας λειτουργώντας ταυτόχρονα σαν ένα είδος κριτικής της δικής μας σύγχρονης κοινωνικό-οικονομικής μιζέριας, που οι περισσότεροι τη δεχόμαστε βεβιασμένα ως τη μόνη αληθινή πραγματικότητα.
Πρόκειται εν ολίγοις για ένα παιχνίδι «κρυμμένου θησαυρού», για μια αλλόκοτη συνωμοσία που αφορά μια εναλλακτική πραγματικότητα, η οποία αγγίζει όμως και το δικό μας κόσμο μέσα από δυσεξήγητα περιστατικά και ιδιόρρυθμες ιστοσελίδες, γεμάτες μυστικά, γρίφους και μηνύματα μιας άλλης, παράλληλης ύπαρξης, που προσπαθεί να έρθει σε επαφή μαζί μας.
Τι τρέχει λοιπόν με το Year Zero; Ποιος μπορεί να είναι ο σκοπός του; Τι είναι επιτέλους όλα αυτά τα κρυφά μηνύματα, οι εικόνες και οι εξωκοσμικές «Παρουσίες»;
Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή…

Γεννημένοι Ξανά το 2022
Δεν ζούμε στο 2007! Σύμφωνα με το Year Zero των NΙN, είμαστε σχεδόν τρεις μήνες μέσα στο -15 BA (Born Again, από το τραγούδι World is Born Again). Στον ημίτρελο και ημιτρομακτικό κόσμο του νέου, βασισμένου στο μέλλον, concept album του frontman Trent Reznor το έτος 2022 είναι το Έτος Μηδέν (Year Zero), το έτος κατά το οποίο όλοι θα ξαναγεννηθούμε (Born Again). Κάθε χρόνος (12 μήνες) πριν από το Έτος Μηδέν μετριέται με αρνητικούς αριθμούς, οπότε το 2007 είναι το -15 BA.
Αν κάτι τέτοιο σας μπέρδεψε, παρατήστε τα τώρα! Αν όμως αρέσκεστε στους νοητικούς γρίφους, τα μυστικά και τις… παράλληλες πραγματικότητες, είστε σε θέση να συνεχίσετε.
Βλέπετε, πρόκειται ίσως για το πιο πρωτότυπο και καινοτόμο σχέδιο προώθησης μετά την πρώτη παράνομη πορνοταινία, και οι NIN συμπεριφέρονται στους fans τους σαν να παίζουν το παιχνίδι Where’s Waldo, το οποίο περιλαμβάνει πωλήσεις αντικειμένων κατά τη διάρκεια των περιοδειών τους, ένα χαοτικό δίκτυο από μυστικά websites και… παράξενες ανακαλύψεις στοιχείων σε τουαλέτες. Ναι, καλά διαβάσατε!

Ναρκωτικό Mind Control & Εξωκοσμικές Παρουσίες
Το λίκνο του μυστηρίου ήταν ένα μπλουζάκι των NIN με τα ονόματα των προορισμών της περιοδείας τους. Ένας υπερενθουσιώδης οπαδός συνειδητοποίησε ότι τα έντονα γράμματα στο πίσω μέρος σχημάτιζαν μια φράση: iamtryingtobelieve, η οποία, αν προσθέταμε το .com στο τέλος, θα μας οδηγούσε στο πρώτο από τα πολλά κομμάτια αυτού του «παρανοϊκού» puzzle.
Στη μυστική αυτή ιστοσελίδα μαθαίνουμε για το ναρκωτικό Parepin, το οποίο έχει προστεθεί στην παροχή νερού του Orlando σαν προστασία ενάντια σε φαινόμενα βιο-τρομοκρατίας, όπως συνέβη στο Los Angeles και στο Anaheim το 2009 (ή εναλλακτικά το -13 BA). Το site προσπαθεί να μαντέψει εάν το Parepin είναι ένα μέσο της κυβέρνησης για να ελέγξει το νου των πολιτών. Το απόλυτο βιοχημικό όπλο για μαζικό mind control!
Εάν τώρα προσπαθήσετε να στείλετε e-mail στο φερόμενο ως ιδιοκτήτη του site, ο οποίος, λέει, έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο ναρκωτικό λόγω των πιστεύω του, που αφορούν θεωρίες συνωμοσίας, θα πάρετε την εξής (αυτοματοποιημένη μάλλον) απάντηση:
«Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Πλέον είναι ξεκάθαρο για μένα ότι το Parepin είναι ένας εντελώς ασφαλής και αποτελεσματικός πράκτορας, ο οποίος αναπτύχθηκε για να μας προστατέψει από τη βιολογική τρομοκρατία. H Διοίκηση δρα αγνά για τα συμφέροντα των πολιτών της. Εάν διαφωνείς, είναι ανεύθυνο, και λυπάμαι πάρα πολύ. Πίνω το νερό. Έτσι θα έπρεπε να κάνεις κι εσύ!».
Το επόμενο site που εμφανίστηκε στο όλο «παιχνίδι» ήταν το Anotherversionofthetruth.com.
Φαίνεται αρκετά «αθώο», μέχρι να κάνεις κλικ στις γραμμές του και να αρχίσεις να σέρνεις το ποντίκι σαν να ζωγραφίζεις, ώστε να αποκαλυφθεί η κυρίως εικόνα, πιο μουντή, πιο μπερδεμένη. Όταν η κρυμμένη εικόνα αποκαλυφθεί τελείως, το link οδηγεί σε ένα κρυμμένο message board. Εκεί μπορείτε να διαβάσετε διάφορα «περίεργα» που περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την όλη συνωμοσία: γίνονται αναφορές σε κάποιο άλλο ναρκωτικό με το όνομα Opal, αναφέρεται για πρώτη φορά ο μυστηριώδης χαρακτήρας του Angry Sniper και εμφανίζονται ορισμένες αλλόκοτες φωτογραφίες της Παρουσίας.
Η Παρουσία (Presence) είναι ένα γιγάντιο τετραδάχτυλο χέρι το οποίο έρχεται μέσα από τον ουρανό! Λέγεται ότι η Παρουσία μπορεί να είναι τα πάντα, από ένας τεράστιος τυφώνας μέχρι μία δολοπλοκία της κυβέρνησης που στόχο έχει να τρομάξει τους πολίτες. Ό,τι και να είναι πάντως, μοιάζει προφητικό, αν και ασφαλώς παραπέμπει στο ζήτημα του Κοσμικού Αστείου.
Ενθουσιαστήκατε; Περιμένετε λίγο, διότι ακριβώς εδώ μπαίνουν οι τουαλέτες της Ευρώπης…

Οι Ιστοσελίδες της Αντίστασης
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας των ΝΙΝ στην Ευρώπη, κάποιοι άγνωστοι άφησαν ορισμένα USB drives σε τουαλέτες του χώρου της συναυλίας. Τα drives περιέχουν νέα τραγούδια των NIN, κρυμμένα mp3s και εικόνες που γίνονταν ορατές μόνο μέσω φασματογράφων!
Τα αρχεία αυτά, αν αποκρυπτογραφηθούν με το σωστό τρόπο, μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε το «παιχνίδι» και να προχωρήσουμε στο επόμενο στοιχείο.
Yπάρχουν πολλά άλλα sites που αποτελούν κομμάτια του puzzle και παρέχουν μικρές και απαραίτητες λεπτομέρειες στο παιχνίδι. Παρακάτω παραθέτω μία περίληψη του τι περιέχουν:

Churchofplano.com: Συζητά τα περί Παρουσίας και μας εισάγει στη θρησκεία της περιόδου του Έτους Μηδέν. Η Church of Plano συζητά τη δωρεά γης στους 105ους Airborne Crusaders, στοιχείο το οποίο οδήγησε κάποιον fun στο αμέσως επόμενο site...
105thairbornecrusaders.com: Oι αναφορές περί του Angry Sniper λένε ότι υπηρέτησε στο τάγμα των «Στρατιωτών του Θεού κάτω από τη σημαία των ΗΠΑ». Ο Angry Sniper πιθανολογείται ότι είναι ο κύριος αφηγητής στο concept του Reznor. Είναι ο πιο ευμετάβλητος χαρακτήρας της ιστορίας και, αφού υπηρετεί κάποιο χρόνο στο στρατό, βρίσκεται ξαφνικά καταταγμένος στην «Αντίσταση». Οι εμπειρίες του και από τις δυο μεριές τον καθιστούν ιδανικό υποψήφιο να διηγηθεί την ιστορία.
Bethehammer.net: Προφανώς site της Αντίστασης που συντηρείται από τον Angry Sniper. Εδώ υπάρχουν διάφορες ιστορίες που μας λένε πως η Aμερική πήρε τον κατήφορο, κύλησε ακόμη παρακάτω, σε μια εποχή μετά τον George W. Bush (γιατί άραγε;)
Consolidatedmailsystems.com/nooneimportant/: Το site πραγματεύεται το ναρκωτικό Opal, ένα μαύρο υγρό, το οποίο, όταν εισαχθεί στο ασπράδι του ματιού, το κάνει όλο μαύρο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας και παραισθήσεις. Σας θυμίζει το μαύρο λάδι της μυθολογίας των X–Files; Όπως και να έχει, παρατηρήστε το σχέδιο της Παρουσίας θαμμένο κάτω από το κείμενο.
Artisresistance.com/: Η εν λόγω ιστοσελίδα αποκαλύφθηκε στις 1:30 μ.μ., 22/2, –15BA. Θέλετε να αντισταθείτε; Δημιουργήστε τέχνη! Το site παρέχει στους Αντιστασιακούς ειδικά desktop backgrounds, εικονίδια, posters… απαραίτητα συστατικά για να αφομοιώσουν οι οπαδοί την ιστορία αυτή στο σημερινό και «πραγματικό» δικό μας κόσμο.
Uswiretap.com/71839J/: Το site περιέχει αντίγραφο μεταξύ δύο πρακτόρων για την επιβολή της τάξης. Κρυμμένο επίσης είναι ένα κείμενο από τον Kurt Vonnegut, το Slaughter-House Five, μαζί και αποσπάσματα από το Χόμπιτ του Tolkien. To US Wiretap δίνει επίσης έναν τηλεφωνικό αριθμό (216 333-1810), που, όταν τον καλέσουμε, ακούγεται μία ηχογραφημένη συνομιλία όπου ένα κορίτσι γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός μακελειού σε κάποια συναυλία. Προσέξτε τώρα: Πρόκειται για τηλέφωνο με κωδικό Cleveland (τόπος γέννησης του Reznor), στοιχείο σημαντικό όπως θα δούμε στη συνέχεια.

Ακόμη Περισσότερες Παράξενες Σελίδες
Στις 25 Φεβρουαρίου 2007 αρκετοί οπαδοί των ΝΙΝ παρατήρησαν μία περίεργη αλλαγή του χρώματος δίπλα ακριβώς στο κομμάτι In This Twilight στο επίσημο site του YZ, το yearzero.nin.com. Το ίδιο βράδυ κάποιος βρήκε μία συσκευή αποθήκευσης σε μία από τις συναυλίες της περιοδείας στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Η εικόνα που βρέθηκε μαζί με το μουσικό κομμάτι στο USB stick οδήγησε στην ανακάλυψη του Hollywoodinmemorian.org, όπου φαίνονται διάσπαρτες εικόνες του Hollywood, το οποίο παρουσιάζεται ερειπωμένο και έρημο – προφητικό ίσως;
Στις 27 του ίδιου μήνα κυκλοφόρησε επίσημα το live DVD Beside You In Time και ένα νέο site βρέθηκε με τη βοήθεια των εικόνων που υπήρχαν στο booklet του HD-DVD, το Solutionsbackwardsinitiative.net, μέσω του οποίου οδηγούμαστε στο Securebroadcastinformatics.com.
Δοκιμάστε να στείλετε mail στη διεύθυνση που θα βρείτε εκεί. Αυτό το οποίο θα σας σταλεί σαν απάντηση είναι το παρακάτω: «Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, οι μπάτσοι έρχονται να συλλάβουν εμένα και τους φίλους μου, επειδή προσπαθήσαμε να κάνουμε την Αμερική έναν καλύτερο τόπο για να ζήσει κανείς. Το επάγγελμά μου είναι IT specialist, οι υπόλοιποι είναι κυρίως επιστήμονες – από απόφοιτοι πανεπιστημίων μέχρι διακεκριμένοι καθηγητές. »Κανείς από εμάς δεν είναι στρατιώτης. Κανείς από εμάς δεν ήθελε να κάνει κακό σε κανέναν. Δεν είμαστε υπέρ της βίας – απλώς ασκούμε το δικαίωμα του ελευθέρου λόγου, κάτι που είναι κατοχυρωμένο για τον καθένα μας από το σύνταγμα».
Στις 3 Μαρτίου, στη συναυλία του Λονδίνου, μία γιγαντοαφίσα κάτω από την London Bridge οδήγησε στην ανακάλυψη του Operationswamp0000.net και του Operationchipsweep.net. Η εμφύτευση micro-chips είναι γεγονός. Η κυβέρνηση θέλει να ελέγχει έμπρακτα τους πάντες. Η κυβέρνηση τιμωρεί σκληρά τα άτομα που τα βγάζουν από μέσα τους.
Στις 7 Μαρτίου μία ντουζίνα USB sticks δόθηκαν σε fans λίγο πριν από την προγραμματισμένη συναυλία τους στο Λονδίνο. Αποκαλύφθηκε ότι το περιεχόμενό τους ήταν το video του δεύτερου κομματιού του Year Zero, το Survivalism. Το video αναλύθηκε frame by frame και οδήγησε σε ακόμη περισσότερα sites: Thewaterturnedtoblood.net, Judsonogramcorrectionalfacility, και Cedocore.com – η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διοχέτευση των Parepin, Opal και άλλων παραισθησιογόνων στο ευρύ κοινό με τις ευλογίες της ίδιας της κυβέρνησης. Ο αποκαλυπτικός χαρακτήρας των ιστοσελίδων είναι εμφανής. Όλα σχετίζονται με το σύνδρομο του Millennium…
Την περίοδο που οι ΝΙΝ έκαναν την περιοδεία τους στην Ευρώπη, φρόντιζαν ταυτόχρονα τους οπαδούς τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, κάνοντας listening parties, όπου υπεύθυνοι της δισκογραφικής τους έπαιζαν κομμάτια του καινούριου τους album.
Όταν οι fans προπαρήγγειλαν το Year Zero σε κάποια από αυτά τα listening parties, μαζί με το album παρέλαβαν και μία λιθογραφία. Κρυμμένο μέσα εκεί ήταν –τι άλλο– ένα ακόμη website, το Themailstrom.com.
Ημερολόγια διάφορων ατόμων, όχι απαραίτητα κυβερνητικών ή αντιστασιακών, είναι επιμελώς κρυμμένα εδώ και μπορούμε να τα δούμε μόνο με τη χρήση κατάλληλων κωδικών. Τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης για να εισχωρήσουμε στα ημερολόγια ανακαλύφθηκαν σταδιακά (φέρνοντας έτσι στο φως πάνω από 15 διαφορετικά blogs), περισσότεροι εκ των οποίων δόθηκαν κρυπτογραφημένοι στα υπόλοιπα listening parties.
Και το κουβάρι της μυστηριώδους αυτής συνωμοσίας συνεχίζει να ξετυλίγεται, ακόμη πιο περίεργα…

Το «Παιχνίδι» Γίνεται Επικίνδυνα Αληθινό
Στις 27 Μαρτίου 2007 ένα mail εστάλη σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό οπαδών, πράγμα το οποίο οδήγησε στην ανακάλυψη των Thepriceoftreason.net και του Opensourceresistance.net.
Στις 5 Απριλίου ολόκληρο το Year Zero διέρρευσε στο internet, και μέσω ενός ηχητικά αλλοιωμένου μηνύματος σε ένα από τα κομμάτια του album ένα ακόμη νέο website ήρθε στο φως, το Gracetheteacher.net. Την ίδια περίπου περίοδο βρέθηκαν άλλα δύο sites, τα οποία όμως μέχρι και αυτή τη στιγμή θεωρείται ότι είναι μη λειτουργικά: τα Exterminal.net και Freerebelart.net.
Στις 7 Απριλίου έλαβε χώρα η ανακάλυψη του Redhorsevector.net. Η πρώτη νύξη για τη χρήση ιών και τη χρησιμοποίησή τους για εκβιασμό και για βιολογικό πόλεμο είναι γεγονός. Αντισταθείτε και σας περιμένει κάτι πολύ άσχημο. Δεν θέλετε να γίνεται πειραματόζωο στα χέρια των κυβερνητικών, έτσι;
Στις 9 Απριλίου διέρρευσε το artwork του Year Zero στο διαδίκτιο. Στο οπισθόφυλλό του, κάτω από το Logo του «United States Bureau Of Morality», υπάρχει αυτός ο αριθμός: 1-866-445-6580. Καλώντας στο τηλέφωνο αυτό το νούμερο ακούγεται ένα ηχογραφημένο μήνυμα με μία σαφή προειδοποίηση: «Μόλις διέπραξες έγκλημα και κινδυνεύεις άμεσα, καθώς κατέχεις παράνομο υλικό».
Στις 12 Απριλίου ένα mail στάλθηκε στους subscribers του Open Source Resistance. Δόθηκε η τοποθεσία μίας συγκέντρωσης, καθώς και η ημερομηνία (13 Απριλίου). Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με τον αποστολέα, έπρεπε να φοράνε κάτι σχετικό με την Αντίσταση. Στις 13 του μηνός τελικά οδηγήθηκαν σε μία αποθήκη όπου υπήρχε γραμμένο ένα περίεργο μήνυμα. Το μήνυμα αυτό αποκρυπτογραφήθηκε και οδήγησε σε ένα άλλο site: Onecountryatatime.net, ένα σύντομο comic book, το οποίο περιγράφει μία μελλοντική απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία. Φαίνεται έκδηλα το μέγεθος της προπαγάνδας, ενώ ταυτόχρονα καταλαβαίνουμε πόσο δραματικά μπορεί να είναι τα αποτελέσματα της Παρουσίας. Με ποιον τρόπο; Πληκτρολογήστε απλώς την ηλεκτρονική διεύθυνση για να συμμετέχετε και εσείς στο παρανοϊκό αυτό παιχνίδι!
Στο μεταξύ, την ίδια πάντα μέρα, ορισμένοι courier έδωσαν κατ’ επιλογήν μεταλλικά κουτιά γεμάτα με υλικό της Αντίστασης (stickers, posters, κονκάρδες) σε οπαδούς, ενώ σε κάποια από τα κουτιά αυτά υπήρχαν κινητά τηλέφωνα. Τα τηλέφωνα είχαν το εξής μήνυμα: «Εάν είσαι άνω των 18 ετών και βρίσκεσαι στο Los Angeles την Τετάρτη 18 Απριλίου, σε χρειαζόμαστε. Εάν δεν είσαι ή δεν ενδιαφέρεσαι, δώσε το υλικό σε κάποιον άλλον. Το τηλέφωνο αυτό είναι η κάρτα μέλους σου στην Αντίσταση. »Τις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για να σε ενημερώσουμε λεπτομερώς σχετικά με την πρώτη συνάντηση των μελών της Αντίστασης. Μπορείς να μπεις εσύ και ένα ακόμα άτομο. Κράτα το τηλέφωνο ανοιχτό και φορτισμένο, και να το έχεις μαζί σου όλη την ώρα. Και το πιο σημαντικό, εάν χρησιμοποιήσεις για δικούς σου σκοπούς το τηλέφωνο, θα αποκλειστείς. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου σύντομα».
Στις 14 Απριλίου ανακαλύφθηκε το Viabilityindex.com. Την ίδια μέρα τα τηλέφωνα άρχισαν να χτυπούν. Ο κάθε οπαδός κλήθηκε να απαντήσει σε μία σειρά ερωτήσεων που του έθετε ένα άτομο με πολύ ψυχρή και αυστηρή φωνή. Νωρίς το πρωί, στις 15 Απρίλη, βρέθηκε το Miningforlife.com. Το site είχε τον παράξενο τίτλο Pilgrim Stream In Transit και περιείχε κάποια sites τα οποία υποτίθεται ότι θα ενεργοποιούνταν έπειτα από 2 ημέρες. Στις 17 Απρίλη τα sites ενεργοποιήθηκαν!
Στις 18 Απριλίου ολόκληρη αυτή η ιστορία της νοητικής επανάστασης άγγιξε απότομα ακόμη περισσότερο την πραγματικότητά μας.
Ένα live video δημοσιοποιήθηκε στο Open Source Resistance site. Το video καταγράφει όσα συνέβησαν στην πρώτη συνάντηση των μελών της Αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης μίας ομιλίας από τον Neil Czerno, (γνωστός Αμερικανός ακτιβιστής και ιδρυτής του OSR) καθώς και ένα μίνι live από τους ίδιους τους Nine Inch Nails.
Η συναυλία διακόπηκε. Μέλη της αστυνομικής ομάδας S.W.A.T. εισέβαλαν στο χώρο και συνέλαβαν τα άτομα της μπάντας, όπως και τους υπευθύνους (έτσι σκηνοθετήθηκε τουλάχιστον), ενώ οι απορημένοι fans διατάχθηκαν να αποχωρήσουν και να πάνε στα σπίτια τους.

Μέθοδος Συνειδησιακής Αφύπνισης;
Τι μπορούμε να συμπεράνουμε από όλα αυτά; Πόσιμα μυστηριώδη ναρκωτικά που μοιράζονται από κυβερνήσεις, μυστικά σχέδια γεωπολιτικής εξουσίας, αντιστασιακές κινήσεις ανωνύμων, περίεργες ιστοσελίδες που παραπέμπουν σε ακόμη πιο παράξενες σελίδες και μια αλλοκοσμική παρουσία με τέσσερα δάχτυλα… όλα αυτά με φόντο μια κοινωνία του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος. Ή μήπως όλα αυτά συμβαίνουν τώρα που η συνείδησή μας παραμένει υπνωτισμένη από τα ναρκωτικά των μέσων μαζικής ενημέρωσης;
Τελικά το Project Year Zero είναι ένα φανταστικό σενάριο που εκμεταλλεύεται με κινηματογραφικό τρόπο τις τεχνολογικές δυνατότητες του διαδικτύου ή είναι μια καλοστημένη τεχνική συνειδησιακής αφύπνισης των fans του συγκροτήματος των ΝΙΝ;
Τα ερωτήματα είναι πολλά, αναμφισβήτητα όμως αυτό το ηλεκτρονικό κυνήγι του θησαυρού συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον από χιλιάδες νέους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ποιο μπορεί να είναι τώρα το επόμενο στοιχείο; Με τη συνέχεια του Year Zero να αναμένεται στις αρχές του 2008 και την σχεδόν αρρωστημένη φαντασία του Trent Michael Reznor να οργιάζει, αυτό το πράγμα δείχνει να είναι πολύ πιο μπερδεμένο για τον άνθρωπο του -15 Β.Α, οπότε καλύτερα να μείνετε συντονισμένοι…

-------


Ποιοι είναι οι ΝΙΝ;




Οι Nine Inch Nails είναι σήμερα το πλέον δημοφιλές συγκρότημα στο χώρο της Industrial Rock. Σχηματίστηκε στο Cleveland του Ohio το 1988 από τον Trent Michael Reznor, ο οποίος είναι ο εμπνευστής της σκοτεινής μυθολογίας του Year Zero. Το συνολικό τους έργο έχει προταθεί για εννέα βραβεία Grammy, κερδίζοντας στην κατηγορία της καλύτερης Metal εμφάνισης το 1993 και το 1996. Η επιλογή του Reznor να ηχογραφήσει τραγούδια του The Downward Spiral (1994) στο σημείο όπου έγιναν οι αποτρόπαιες δολοφονίες από μέλη της οικογένειας του Charles Manson προκάλεσε αρνητικά σχόλια, δεν εμπόδισε όμως τον David Bowie, στις αρχές του 2005, να ονομάσει τους ΝΙΝ «Αθάνατους» και το περιοδικό Rolling Stone να τους κατατάξει στους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.


*σημείωση: το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στο περιοδικό mystery.

________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive