Διαβάζω Final Fantasy VII από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Mordiel

Final Fantasy VII - Advent Children

Η ταινία συνεχίζει από εκεί που είχε μείνει το τελευταίο μέρος της σειράς του video game, με την ιστορία να ξεκινάει στην ερειπωμένη πλέον πόλη Midgar, όπου έλαβε χώρα μια επική μάχη. Δύο χρόνια έχουν περάσει μετά την αντιμετώπιση του Sephiroth από τον Cloud και την παρέα του και μια παράξενη και θανατηφόρα ασθένεια γνωστή ως Γεοστίγμα έχει αρχίσει να απλώνεται στον πλανήτη. Πιστεύεται ότι έχει προκληθεί από την προσπάθεια του σώματος να καταπολεμήσει και να αποβάλει ξένες ουσίες που εισέβαλαν σε αυτό δύο χρόνια νωρίτερα (στο τέλος του παιχνιδιού FFVII).

O Cloud, ο βασικός ήρωας, βυθισμένος σε σύγχυση και ενοχές, έχει αποσυρθεί και αποστασιοποιηθεί από τους φίλους του μετά από γεγονότα του παρελθόντος που τον επηρέασαν βαθιά. Μαζί με την φίλη του, την Tifa, έχουν αναλάβει την βοήθεια και την προστασία ορφανών που έχουν προσβληθεί από το Γεοστίγμα.

Μια ημέρα ο Cloud λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον Rufus, τον πρώην πρόεδρο της εταιρίας Shinra, που ζητάει την βοήθεια και συνεργασία του σε μια άκρως σημαντική υπόθεση που αφορά τις επικίνδυνες δραστηριότητες τριών ισχυρών κακεντρεχών νεαρών με επικεφαλή κάποιον εν ονόματι Kadaj -οι οποίοι με την σειρά τους βρίσκονται σε αναζήτηση της “μητέρας” τους και φαίνεται να πιστεύουν πως ο Cloud γνωρίζει που βρίσκεται.

Στην πορεία αρχίζει να διαφαίνεται ένα μεγάλο σχέδιο που θα κάνει τον βασικό ήρωα να επανέρθει δειλά στο προσκήνιο για να αντιμετωπίσει τόσο αυτές τις νέες και εξωτερικές απειλές όσο και τις δικές του εσωτερικές δοκιμασίες.

Μπορεί να απευθύνεται κυρίως στο κοινό που έχει αγαπήσει εδώ και χρόνια την ομώνυμη σειρά του video game(μιας και πρόκειται για μια μακρά συνεχιζόμενη ιστορία) και οι οποίοι θα καταλάβουν σαφώς περισσότερα, όμως η αφήγηση και η παρουσίαση έχει τέτοιο ύφος που κάνει την ιστορία προσιτή ακόμη και στους καινούργιους γύρω από το θέμα της. Ιδιαίτερη αίσθηση αφήνει η σκηνή του προλόγου όπου γίνεται μια συνοπτική αναφορά στο τι έχει συμβεί προηγουμένως, και αυτό είναι μόνο η πρώτη γεύση της συγκίνησης και του ενθουσιασμού που ακολουθεί αργότερα παρακολουθώντας το συγκεκριμένο φιλμ. Το Advent Children είναι μια φαντασμαγορική ταινία που παρουσιάζει ένα περίτεχνα μεγαλοπρεπές αποτέλεσμα με κάποια από τα πιο εντυπωσιακά γραφικά χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των υπολογιστών σε συνδυασμό βέβαια με το ταλέντο των δημιουργών, και συνεχίζοντας την αισθητική, την πλοκή και συναρπαστική παράδοση που έχει κάνει την σειρά Final Fantasy ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια σε όλο τον κόσμο, θέτοντας με τον τρόπο του μια εξελικτική πορεία στο είδος των computer rpgs(role playing games).


info

Τίτλος: Final Fantasy VII - Advent Children
Έτος: 2005
Πρωταγωνιστές: Takahiro Sakurai (φωνή), Ayumi Ito (φωνή)
Σκηνοθέτης: Tetsuya Nomura
________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive