Διαβάζω Silent Hill από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Mordiel

Silent Hill


Μετά από συνεχή ανησυχητικά επεισόδια υπνοβασίας της κόρης της και αρνούμενη τις παραπομπές ιατρών για διαρκή κλινική παρακολούθηση, η Rose απελπισμένη να βρει έναν τρόπο θεραπείας αποφασίζει να επισκεφτεί το μέρος που αναφέρει συχνά η Sharon στον ύπνο της, το Silent Hill, θεωρώντας ότι ίσως εκεί να υπάρχει η λύση. Παρά τις αντιρρήσεις του συζύγου της αναχωρεί για την αναζήτηση απαντήσεων. Στην πορεία θα περάσει ένα κατώφλι που θα την βγάλει στην παράξενη και ερημωμένη πόλη όπου σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι είναι ένα μέρος όσο κανένα άλλο στον κόσμο -καλυμμένο με διαρκή ομίχλη, κατοικήσιμο από αλλόκοτα πλάσματα, και κατά περιόδους επηρεαζόμενο από ένα ζωντανό σκοτάδι που μεταμορφώνει οτιδήποτε αγγίζει. Οι λιγοστοί επιζώντες που βρίσκονται εκεί είναι παγιδευμένοι και δίνουν μια χαμένη μάχη ενάντια στο σκότος.

Στην περιπλάνησή της μέσα σε αυτό το απόκοσμο και τρομακτικό μέρος η Rose αρχίζει να μαθαίνει για την δυσάρεστη ιστορία του και ανακαλύπτει στοιχεία που την συνταράσσουνε καθώς ένα αινιγματικό και εφιαλτικό παζλ συντίθεται.

Η ταινία, βασισμένη στην πολυφημισμένη ομώνυμη σειρά του video game αποδεικνύεται ότι είναι η πιο πετυχημένη μεταφορά του είδους σε σχέση με παλιότερες όμοιες περιπτώσεις. Η απόδοση της ατμόσφαιρας, της ερημιάς, της εγκατάλειψης, της παρακμής και της ζοφερότητας που επικρατεί στον αλλόκοτο και καταχθόνια επικίνδυνο κόσμο του Silent Hill, με έντονα χαρακτηριστική την μετατροπή του όλου σκηνικού σε έναν τρομακτικά εφιαλτικό κόσμο είναι ιδιαίτερα αξιόλογη, καθώς επίσης και τα πλάσματα που εμφανίζονται. Το ίδιο ικανοποιητική δείχνει και η ιστορία που ξεδιπλώνεται. Η μουσική προσδίδει μια επιπλέον σημαντική χροιά μιας και είναι παρμένη κατευθείαν από το soundtrack των παιχνιδιών, ενώ το σενάριο βασίζεται κυρίως στο πρώτο μέρος της σειράς αλλά με κάποιες διαφορές.

Από αρκετές πλευρές είναι μια πολύ καλά σχεδιασμένη παραγωγή για το είδος της προσφέροντας κάτι πέρα από τα συνηθισμένα.


Info

Τίτλος: Silent Hill
Έτος: 2006
Πρωταγωνιστές:
Radha Mitchell, Sean Bean, Laurie Holden
Σκηνοθέτης: Christophe Gans
________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive