Διαβάζω Αποκαλυψη από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


O Δημήτρης Κανελλόπουλος, διηγήματα του οποίου έχουμε παρουσιάσει και εμείς μέσα από την Fantasy Gate (Ινστιτούτο αδυνατίσματος, Sudden Death, Νυχτερινό δρομολόγιο), εξέδωσε την πρώτη του συλλογή διηγημάτων. Η συλλογή ονομάζεται "Αποκάλυψη" και συγκεντρώνει επτά διηγήματα, μεταξύ των οποίων και τα τρία παραπάνω που πρωτοπαρουσιάσαμε στη σελίδα μας. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι "πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων που έχουν σαν σκοπό όχι μόνο την ψυχαγωγία αλλά και τον προβληματισμό του αναγνώστη!" Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Επτά διηγήματα που προσπαθούν να ερεθίσουν τη φαντασία του αναγνώστη:η μετάβαση σ’ έναν πολιτισμό μιας άλλης διάστασης, μια ιστορία σ’ ένα δυστοπικό μέλλον, ένας ιδιόρρυθμος επιστήμονας που πιστεύει πως μπορεί να γίνει αθάνατος, ένα φάντασμα που κυνηγά έναν αποτυχημένο προπονητή ποδοσφαίρου, ένας περίεργος διαβάτης που κάνει οτοστόπ, ένα ινστιτούτο αδυνατίσματος που χρησιμοποιεί ασυνήθιστες μεθόδους, ένα εφιαλτικό σενάριο για το τέλος του κόσμου. 

Ορισμένα από τα διηγήματα είναι καθαρά ψυχαγωγικά. Κάποια άλλα όμως κρύβουν βαθύτερα νοήματα: τις συνέπειες της προσπάθειας του ανθρώπου να διαταράξει τους νόμους της φύσης, την αλαζονική αίσθηση της δύναμης του ισχυρού απέναντι στη δίψα του αδύναμου ανθρώπου για ελευθερία, την ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας που θα οδηγήσει στο τέλος του κόσμου. Όλα αυτά έχουν κοινή συνισταμένη την απώλεια του μέτρου από τον άνθρωπο και την παραβίαση του άγραφου νόμου που διέπει τη λειτουργία του σύμπαντος. 

Info:
Τίτλος: Αποκάλυψη
Συγγραφέας: Δημήτρης Κανελλόπουλος
Εκδ. Οίκος: Οσελότος
Έτος έκδοσης: 2012
Αρ. σελίδων: 146

________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive