Διαβάζω Ομορφα Πλασματα από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ελένη Φωτίου

Όμορφα Πλάσματα
Kami Garcia & Margaret Stohl



Σύνοψη

Η Λένα Ντουκέιν δεν μοιάζει με κανέναν στη μικρή πόλη του νότιου Γκάτλιν, και πασχίζει να κρύψει τη δύναμή της και μια κατάρα που στοιχειώνει την οικογένειά της για ολόκληρες γενιές. Αλλά ακόμα και μέσα στους πνιγμένους στα χορτάρια κήπους, στους θολούς βάλτους, και τις μισογκρεμισμένες ταφόπετρες του ξεχασμένου Νότου, ένα μυστικό δεν μπορεί να μείνει για πάντα κρυφό.

Ο Ίθαν Γουέιτ, ο οποίος μετράει τους μήνες μέχρι να μπορέσει να δραπετεύσει από το Γκάτλιν, στοιχειώνεται από όνειρα με ένα όμορφο κορίτσι που δεν έχει δει ποτέ. Όταν η Λένα μετακομίζει στην πιο παλιά και διαβόητη φυτεία της πόλης, ο Ίθαν νιώθει μια ανεξήγητη έλξη για αυτήν και είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι είναι αυτό που τους ενώνει.


Σε μια πόλη χωρίς εκπλήξεις, ένα μυστικό μπορεί να αλλάξει τα πάντα.



Η Γνώμη

Ξεκίνησα να διαβάζω τα Όμορφα Πλάσματα κάπως προκατειλημμένη οφείλω να ομολογήσω, μονολογώντας στον εαυτό μου ότι μάλλον θα είναι μια από τα ίδια. Ευτυχώς αυτό που διάβασα με εξέπληξε ευχάριστα.

Διάβασα το βιβλίο μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα κάνοντας διάλειμμα με πολύ δυσκολία. Μου άρεσε πάρα πολύ το σύμπαν που δημιούργησαν οι δύο συγγραφείς με τους Κάστερ, τους Λίλουμ και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του κόσμου τους, τα οποία και βρήκα ιδιαίτερως ενδιαφέροντα. Πρόκειται για ένα ακόμα εφηβικό μυθιστόρημα που κάλλιστα διαβάζεται όμως και μάλιστα ανάλαφρα από ενήλικες. Και όπως τα περισσότερα αντίστοιχα αναγνώσματα διαβάζεται με ενδιαφέρον χωρίς να θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου προτού τελειώσει.

Λάτρεψα ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η ιστορία διαδραματίζεται στον γοτθικό αμερικανικό Νότο, γεγονός που της έδωσε μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, χωρίς όμως να την κάνει υπερβολικά σκοτεινή. Εδώ ίσως κάποιοι αναγνώστες να δυσαρεστηθούν, αλλά αυτό μάλλον εξαρτάται από το τι περιμένει ο καθένας.

Όπως και να έχει ανυπομονώ για τη συνέχεια που απ' όσο ξέρω ετοιμάζεται ήδη και θα ονομάζεται Beautiful Darkness.


Info

Τίτλος: Όμορφα Πλάσματα (Beautiful Creatures)
Συγγραφέας: Kami Garcia και Margaret Stohl
Μετάφραση: Πηνελοπη Τριαδά
Εκδ. Οίκος: Πλατύπους Εκδοτική
Έτος Έκδοσης: 2010
Αρ. Σελίδων: 592


________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive