Διαβάζω Χομπιτ: γυρισματα το καλοκαιρι; (upd) από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ράνια Ιωάννου (melian)

Τα γυρίσματα των δύο ταινιών Χόμπιτ ίσως ξεκινήσουν το προσεχές καλοκαίρι


Οι προθέσεις του Peter Jackson ως παραγωγού και του Guillermo Del Toro ως σκηνοθέτη να γυρίσουν το Χόμπιτ του JRR Tolkien σε δύο ταινίες είναι ήδη εδώ και καιρό γνωστές στους λάτρεις του είδους. Αυτό που κανείς δεν γνωρίζει, όμως, με σιγουριά - ούτε καν οι δημιουργοί τους - είναι το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα και πότε θα βγουν οι ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το ενθαρρυντικό νέο είναι ότι σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Peter Jackson, ήδη δουλεύουν πάνω στο δεύτερο σενάριο, το οποίο και ελπίζουν να έχουν ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου. Μόλις τελειώσουν τα σενάρια, τότε θα μπορέσουν να υπολογίσουν και τα χρήματα που θα χρειαστούν όπου και θα πάρουν και επίσημα το πράσινο φως από το στούντιο. Ο Jackson ελπίζει πως τα γυρίσματα θα αρχίσουν στα μέσα του νέου χρόνου, κοντά δηλαδή στους καλοκαιρινούς μήνες.

Σκοπός των συντελεστών είναι να βγουν οι ταινίες το Δεκέμβριο του 2011 και του 2012 αντίστοιχα και γι' αυτό και θα προσπαθήσουν να βάλουν τα δυνατα τους για να τα καταφέρουν. Μέχρι στιγμής δεν έχει ούτε καν βρεθεί ποιοι ηθοποιοί θα συμμετέχουν στις νέες ταινίες. Λέγεται ότι εκείνοι που είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν είναι ο Ian McKellen (Γκάνταλφ), ο Andy Serkis (Γκόλουμ) και ο Hugo Weaving (Έλροντ). Εκείνος που φαίνεται να μη μπορεί να επιστρέψει στο ρόλο του νάνου Γκίμλι είναι ο John Rhys-Davies λόγω της αλλεργίας που είχε παρουσιάσει στον προσθετικό εξοπλισμό που έπρεπε να φοράει για το ρόλο του.

Σημερινά δημοσιεύματα (8/12/09) θέλουν τον Tom Waits να είναι ένας από τους ηθοποιούς που θα παίξουν στις ταινίες του Χόμπιτ. Δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επίσημη πρόταση στον γνωστό τραγουδιστή που πρόσφατα εντυπωσίασε με τη ξεχωριστή ερμηνεία του στην ταινία του Terry Gilliam, The Imaginarium of Dr. Parnassus, αλλά φήμες θέλουν τον σκηνοθέτη Guillermo Del Toro να σκοπεύει να του προτείνει να δανείσει τη φωνή του στο δράκο των ταινιών.

Εν αναμονεί, λοιπόν, των εξελίξεων... Η Fantasy Gate θα είναι εδώ για να σας ενημερώσει για ότι νεώτερο.

________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive