Διαβάζω Το στοιχειωμενο πνευμα της Ελαϊζαμπελ από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Mordiel

Το στοιχειωμένο πνεύμα της Ελαϊζαμπελ
Κρις Γούντικ

Στους σκοτεινούς δρόμους του Λονδίνου παραμονεύει ένας ανείπωτος τρόμος. Όλα άρχισαν μετά τη Βέρνιχτουγκ, τον πόλεμο που άφησε την πόλη κατεστραμμένη, ματωμένη, ισοπεδωμένη και τους κατοίκους της τσακισμένους, με τα τραύματά τους ανοιχτά, να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει… Υποχθόνια πλάσματα καραδοκούν στο λαβύρινθο της Παλιάς Συνοικίας και όσοι τολμούν να κυκλοφορήσουν εκεί όταν πέφτει το σκοτάδι γίνονται εύκολα θήραμα. Θήραμα των λύκων και των δολοφόνων που στήνουν το καρτέρι τους στα στενά σοκάκια, αλλά και πλασμάτων πολύ πιο φονικών, πλασμάτων φτιαγμένα από μαγεία.

Το κακό όμως που κρύβεται πίσω από προσωπεία είναι το πιο θανατηφόρο. Πίσω από το προσωπείο του πλούτου και της φιλανθρωπίας που καλύπτει τα ανώτερα στρώματα της λονδρέζικης κοινωνίας κρύβεται μια τρομακτική συμμαχία, μια συμμαχία με τα πλάσματα της μαγείας, που απειλεί την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπινου είδους. Στον πυρήνα της συνωμοσίας βρίσκεται η όμορφη, ευάλωτη και αινιγματική Ελάιζαμπελ Κρέυ, το κλειδί για την επικράτηση του απόλυτου σκότους.


Πρόκειται για ένα γοητευτικό και αξέχαστο μυθιστόρημα πλούσιο σε φαντασία. Συναρπαστική και αρκετά καλά δομημένη ιστορία με ενδιαφέρον πλοκή και σε συνδυασμό επίσης με τους ζωντανούς χαρακτήρες, το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα.

Χωρίς ο συγγραφέας να αναλώνεται σε κουραστικές περιγραφές, παραμένει στην συνεχόμενη εξέλιξη της ιστορίας και προχωράει με γοργό αφηγηματικό ρυθμό χωρίς να αφήνει περιθώρια στον αναγνώστη να στρέψει εύκολα την προσοχή του αλλού.

Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να ταξιδέψει σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν ο αποκρυφισμός, το μυστήριο, ο τρόμος, η δράση και όπου τίποτα δεν είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται, και όλα αυτά μέσα σε σκοτεινή βικτοριανή ατμόσφαιρα, τότε αυτό είναι το μυθιστόρημα που θα σας ανοίξει την πύλη για εκεί.

* σημείωση: η εικόνα ανοίγματος του παρόντος άρθρου είναι δημιουργία του BriBriRed.
________________________________    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive