Διαβάζω Το ρολοι του Κοσμου από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


Το ρολόι του κόσμου
Γιώργος Χατζηκυριάκος



ΣΥΝΟΨΗ
Έχοντας δώσει μια υπόσχεση στον Σιρ Κλάους, ο Λουκάς και η Φωτεινή μένουν στο χωριό Όρναμεντ της Κρυστάλλινης Λίμνης περνώντας τα ομορφότερα Χριστούγεννα της ζωής τους μαζί με τον Τόμας Γουίνθροπ και την οικογένεια του. Η Φωτεινή στέφεται Βασίλισσα για την καθιερωμένη γιορτή της Πρωτοχρονιάς ενώ ο Λουκάς μαθαίνει όλο και περισσότερα για τη Νοέλα, τους Θαυματουργούς, τους Μάγους και τους Χιονιάδες. Κι ενώ ο καιρός περνά ανέμελα για τα δυο αδέλφια, σύννεφα πολέμου έρχονται να σκεπάσουν το φιλήσυχο Έβεργουις.

Καθώς οι νύχτες στο Όρναμεντ διαδέχονται η μια την άλλη, ο Λουκάς βασανίζεται από εφιάλτες και σκοτεινά οράματα με Καλικάτζαρους και Ποντικάνθρωπους. Τότε τον επισκέπτεται ο Μάγος Λέιλακ θυμίζοντας του πως πρέπει να αναζητήσει το Κοιμισμένο Καμπαναριό όπου τον περιμένουν οι αινιγματικές Καμπάνες για να του αποκαλύψουν την αλήθεια για το κρυμένο του παρελθόν. Για να το κάνει όμως αυτό θα πρέπει να παραβεί την υπόσχεση του και να εγκαταλείψει τους φίλους του μια για πάντα. 

Έχοντας να επιλέξει ανάμεσα στην ασφάλεια του Όρναμεντ και τον κίνδυνο του ταξιδιού, ο Λουκάς βρίσκεται αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο δίλημμα. Η Φωτεινή με τη σειρά της πρέπει να επιλέξει αν θα τον εμποδίσει ή αν θα τον ακολουθήσει στην αναζήτηση του. Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το Ρολόι του Κόσμου χτυπά προμηνύοντας την επιστροφή του Χρόνου και το τέλος της Νοέλα.



ΓΝΩΜΗ 
Δύο χρόνια μετά το πρώτο βιβλίο της σειράς «Το τραγούδι του χρόνου» με τίτλο «Η χώρα των χαμένων ευχών», ο Γιώργος Χατζηκυριάκος επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο, «Το ρολόι του κόσμου». Ακολουθώντας την ίδια δημιουργική διαδρομή, η πένα του συγγραφέα συνεχίζει να χαρίζει απλόχερα σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες κάτι από τη χαμένη μαγεία των Χριστουγέννων. Στο πρώτο βιβλίο γίναμε μάρτυρες της ξαφνικής εισόδου του Λουκά και της Φωτεινής στον μαγικό κόσμο της Νοέλα και βιώσαμε μαζί τους την απροσδόκητη χαρά αλλά και τις επιφυλάξεις που ενίοτε γεννά μια τόσο αναπάντεχη έκπληξη. Και πόσοι από εμάς άραγε δεν ευχηθήκαμε, κρυφά ή φανερά, ο κόσμος αυτός να ήταν πραγματικά αληθινός... 

Στο δεύτερο βιβλίο ο συγγραφέας επιλέγει να μας διηγηθεί μια άλλη ιστορία, αυτή τη φορά λίγο πιο σκοτεινή η οποία διαδραματίζεται στον ίδιο κόσμο με ήρωες και πάλι τα δύο αγαπημένα νεαρά αδέρφια. Μια ιστορία που παρά το περιτύλιγμα της φαντασίας δυστυχώς μας θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα στραβά που βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας. Παρόλα αυτά ο συγγραφέας διαθέτει το μοναδικό χάρισμα να θίγει όλα αυτά που τον ενοχλούν και τον τρομάζουν στον κόσμο του σήμερα συνδυάζοντας με τη μαγεία και την Ελπίδα που γεννούν τα Χριστούγεννα.

Αυτό που μου έκανε όμως εντύπωση και στα δύο βιβλία είναι η πλούσια φαντασία του Χατζηκυριάκου, ο τρόπος με τον οποίο συνδέει όλα τα αγαπημένα μας πράγματα που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα, τα ονόματα που δίνει στα πλάσματα που κατοικούν στο σύμπαν του αλλά και ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο κατορθώνει να δώσει πνοή στους χαρακτήρες του κάνοντάς τους απόλυτα ρεαλιστικούς και αληθοφανείς.

Πρόκειται με άλλα λόγια για ένα έξυπνο ανάγνωσμα που απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες που θέλουν να διαβάσουν μια «σοβαρή» ιστορία με ανάλαφρο και εορταστικό περιτύλιγμα.

Το πρώτο βιβλίο κυκλοφορεί από τις Βορειοδυτικές εκδόσεις ενώ το δεύτερο μπορείτε να το παραγγείλετε διαδικτυακά από το ηλεκτρονικό κατάστημα lulu. 

* σημείωση: διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Γιώργος Χατζηκυριάκος με αφορμή την έκδοση του πρώτου βιβλίου. 
________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive