Διαβάζω Deerward από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


Deerward
Μαριλένα Μέξη

από Ράνια Ιωάννου

Τη Μαριλένα Μέξη τη γνωρίσαμε από την αγγλόφωνη διλογία «Antara» και «Ninemia» που εξελίσσεται σε έναν φανταστικό θαλάσσινο κόσμο με γοργόνες. Στο τρίτο της βιβλίο, «Deerward», επίσης δημοσιευμένο στην αγγλική γλώσσα, η Μέξη μας ταξιδεύει στο ψυχρό βασίλειο του Ασημένιου Έλατου (Silver Fir), που πλήττεται από εκτεταμένο χειμώνα. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο νεαρός πρίγκιπας Άλκαντερ (Alcander) που γνωρίζει τη δυσμένεια των συμπατριωτών του, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπό του τον απόγονο της μισητής βασίλισσας Τσάρνα (Charna).Η αποκάλυψη ενός μυστικού από το παρελθόν, θα συγκλονίσει τον νεαρό πρίγκιπα και θα τον οδηγήσει σε μια επική αναζήτηση με στόχο να ανακαλύψει και να εξουδετερώσει την πηγή του κακού που ταλαιπωρεί τη χώρα του. Στην πορεία έρχεται αντιμέτωπος με θανάσιμους εχθρούς και ισχυρά συναισθήματα, όπως αυτά που γεννά η αγάπη, η απώλεια και η προδοσία. Το πιο σημαντικό όμως κομμάτι αυτής της διαδρομής αφορά τη συνάντηση του ήρωα με έναν πανίσχυρο δράκο, που θα του αλλάξει για πάντα τη ζωή.

Το μυθιστόρημα της Μέξη, όπως και τα δύο προηγούμενά της, απευθύνεται κατά βάση σε εφηβικό κοινό, αλλά σίγουρα μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους φίλους του Φανταστικού, ιδιαίτερα από όσους λατρεύουν τις ιστορίες με δράκους. Τα χιονισμένα τοπία και ο ορεινός κόσμος στον οποίο διαδραματίζονται τα γεγονότα καθιστά το «Deerward» ιδανικό ανάγνωσμα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Το μυθιστόρημα, που είναι γραμμένο στα αγγλικά, αποτελεί μια καλή πρόταση για όσους θέλουν να εξασκήσουν τη γλώσσα διαβάζοντας κάτι πιο ενδιαφέρον.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή από την πλατφόρμα αυτοέκδοσης lulu ενώ μπορείτε να το προμηθευτείτε και σε ηλεκτρονική μορφή από το amazon. Επισκεφτείτε την προσωπική σελίδα της Μαριλένας Μέξη για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα έργα της, promo trailers των βιβλίων της και πλούσιο υλικό από το εικαστικό της έργο.

Διαβάστε εδώ της συνέντευξη της Μαριλένας Μέξη στην Fantasy Gate.

________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive