Διαβάζω Limit από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


Limit
Φρανκ Σέτσινγκ



Στο δελτίο τύπου που έφτασε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο διαβάσαμε τα εξής:


"Το νέο μυθιστόρημα του Φρανκ Σέτσινγκ επιτέλους και στα ελληνικά! Η αναμονή έφτασε στο τέλος της και σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας το νέο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας Limit,
με το οποίο ο γερμανός συγγραφέας μάς ταξιδεύει σε νέους, αχαρτογράφητους κόσμους.


Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Το σμήνος, ένα θρίλερ που εξελισσόταν στα βάθη των ωκεανών
και ξεπέρασε τις 70.000 πωλήσεις στην Ελλάδα (πάνω από 4 εκατομμύρια πωλήσεις διεθνώς),
ο Φρανκ Σέτσινγκ, στο νέο του μυθιστόρημα, μεταφέρει τη δράση στο φεγγάρι.


Μάιος 2025: Η τροφοδοσία της Γης με ενέργεια μοιάζει εξασφαλισμένη, από τότε που οι Αμερικανοί εξορύσσουν το στοιχείο ήλιον-3 στο φεγγάρι. Πρωτοποριακές τεχνολογίες του ομίλου-γίγαντα Orley Enterprises έχουν φέρει την επανάσταση στην αστροναυτική. Σε έναν ανελέητο αγώνα στήθος με στήθος, Αμερικανοί και Κινέζοι προσπαθούν να επιβάλουν τις εδαφικές διεκδικήσεις τους.


Ενώ ο Τζούλιαν Όρλεϊ, το εκκεντρικό αφεντικό του ομίλου, αναχωρεί για ένα ταξίδι αναψυχής στο διάστημα μαζί με ένα γκρουπ επιφανών καλεσμένων, ο ντετέκτιβ Όουεν Τζέρικο, που κατέληξε στη Σαγκάη λόγω ενός αποτυχημένου έρωτα, πρέπει να ανακαλύψει την εξαφανισμένη αντικαθεστωτική Γιόγιο. Αυτό που μοιάζει με υπόθεση ρουτίνας είναι στην πραγματικότητα η αφετηρία ενός εφιαλτικού ανθρωποκυνηγητού που ξεκινάει από την Κίνα, περνάει από την Ισημερινή Γουινέα και το Βερολίνο, και φθάνει μέχρι το Λονδίνο και τη Βενετία. Διότι και άλλοι ενδιαφέρονται για τη Γιόγιο, η οποία έχει προφανώς στην κατοχή της αυστηρά κρυμμένα μυστικά και πλέον η ζωή της είναι σε κίνδυνο.


Ο Τζέρικο πρέπει να συνεργαστεί με την πανέμορφη, αλλά αρκετά κουραστική Κινέζα, προκειμένου να εντοπίσει τα ίχνη των αντιπάλων-φαντασμάτων. Σε μια εποχή όπου οι πολυεθνικοί όμιλοι παίρνουν όλο και περισσότερο τα σκήπτρα από τα χέρια των πολιτικών, οι δυο τους ρίχνονται σ’ έναν ανελέητο αγώνα επιβίωσης, με μια υπερδύναμη από άριστα εξοπλισμένους δολοφόνους να τους καταδιώκει. Η αναζήτηση των αυτουργών τούς οδηγεί στη δίνη του πολέμου των μισθοφόρων στην Αφρική, σε αγώνες για την επικράτηση του πετρελαίου και των εναλλακτικών ενεργειών, για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο διάστημα – και στο φεγγάρι, όπου το ταξιδιωτικό γκρουπ του Όρλεϊ έρχεται αναπάντεχα αντιμέτωπο με μια θανάσιμη απειλή.


Ήταν δώδεκα ετών όταν ο Φρανκ Σέτσινγκ έζησε από την τηλεόραση την πρώτη προσσελήνωση, το 1969, κι αποφάσισε να πετάξει κι ο ίδιος στο φεγγάρι, μόλις παρουσιαζόταν η ευκαιρία. Δεδομένου ότι οι αποστολές Απόλλων σταμάτησαν πρόωρα, γεφύρωσε το διάστημα μέχρι την επανέναρξη των πτήσεων με σπουδές στην επικοινωνία, έμαθε πιάνο και κιθάρα, τραγουδούσε και συμμετείχε σε διάφορα συγκροτήματα, μπήκε στη διαφήμιση ως κειμενογράφος και ίδρυσε μαζί με φίλους, στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, το διαφημιστικό γραφείο Intevi στην Κολονία, όντας το δημιουργικό αφεντικό του για δεκαπέντε χρόνια. Έντονα επηρεασμένος από τον κινηματογράφο, ιδίως από το έργο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, άρχισε παράλληλα να καταγράφει στο χαρτί τις δικές του εσωτερικές ταινίες. Ο 12ος αιώνας αποτέλεσε το σκηνικό για το ντεμπούτο του Θάνατος και διάβολος, που έγινε μπεστ-σέλερ με την πρώτη. Ακολούθησαν κι άλλα βιβλία. Το σμήνος, που ο Τύπος το εξήρε ως ένα «από κάθε άποψη καταπληκτικό μυθιστόρημα», έφερε τη διεθνή επιτυχία το 2004 – μέχρι σήμερα αυτό το θρίλερ του βυθού έχει μεταφραστεί σε είκοσι επτά γλώσσες, έχει κάνει
εκατομμύρια πωλήσεις κι έχει πάρει πολλές διακρίσεις, μεταξύ άλλων το λογοτεχνικό βραβείο Corine και το Γερμανικό Βραβείο Επιστημονικής Φαντασίας. Σαράντα δύο χρόνια μετά το θρυλικό πρώτο βήμα του Νηλ Άρμστρονγκ στο φεγγάρι ταξίδεψε εντέλει κι ο Φρανκ Σέτσινγκ στη Σελήνη: με το Limit – το σενάριο ενός πολύ κοντινού μέλλοντος, που κόβει την ανάσα."


Η γνώμη
Πραγματικά πρόκειται για ένα βιβλίο που κόβει την ανάσα. Αν και εκ πρώτης όψης το τεράστιο μέγεθός του (1344 σελίδες!) μπορεί να τρομάξει τον αναγνώστη, παρόλα αυτά ο συγγραφέας κατορθώνει μέσα από μια πολύ καλά ενορχηστρωμένη πλοκή να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή, κάνοντας την ανάγνωση πολύ πιο εύκολη απ' όσο μαρτυρά ο φαινομενικός όγκος του βιβλίου.. Ιδιαίτερα αν είστε από εκείνους που πάντα τους γοήτευαν τα μυστήρια του φεγγαριού και οραματιζόσασταν ένα ταξίδι προς τα εκεί, σίγουρα το συγκεκριμένο βιβλίο αξίζει να έχει μια θέση στη βιβλιοθήκη σας.


Info
Τίτλος: Limit
Συγγραφέας: Φρανκ Σέτσινγκ
Εκδ. Οίκος: Καστανιώτης
Έτος Έκδοσης: 2011
Αρ. Σελίδων: 1344
Δικτυακός τόπος: http://www.kastaniotis.com/limit/

________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive