Διαβάζω Ινκαρσερον από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ράνια Ιωάννου (melian)

ΙΝΚΑΡΣΕΡΟΝ
CATHERINE FISHER


Φανταστείτε μια φυλακή τόσο μεγάλη, που περιέχει κελιά και διαδρόμους, δάση, πόλεις και θάλασσες. Φανταστείτε έναν κρατούμενο δίχως μνήμη, σίγουρο ότι έχει έρθει από Έξω, αν και η Φυλακή έχει σφραγιστεί εδώ και αιώνες και μόνο ένας άνδρας έχει καταφέρει ποτέ να δραπετεύσει.


Φανταστείτε μια κοπέλα σε μια τεράστια έπαυλη, σε μια κοινωνία όπου ο Χρόνος έχει απαγορευθεί, παγιδευμένη σε ένα 17ο αιώνα που ελέγχεται από υπολογιστές, καταδικασμένη σε έναν προσυμφωνημένο γάμο, μπλεγμένη σε μια συνωμοσία φόνου που συγχρόνως φοβάται αλλά και επιθυμεί.


Ο ένας βρίσκεται μέσα και ο άλλος έξω.

Είναι και οι δύο φυλακισμένοι.

Φανταστείτε το ΙΝΚΑΡΣΕΡΟΝ


Η Πλοκή


Το Ινκάρσερον είναι μια φυλακή που δεν μοιάζει με καμία άλλη: Οι κρατούμενοί της δεν ζουν μόνο σε κελιά, αλλά και σε μεταλλικά δάση, σε κατεστραμμένες πόλεις και σε αχανείς εκτάσεις άγριας φύσης. Η Φυλακή έχει σφραγιστεί εδώ και αιώνες και μόνο ένας άνδρας σύμφωνα με το θρύλο κατάφερε ποτέ να αποδράσει.



Ο Φιν, ένας δεκαεπτάχρονος φυλακισμένος, δεν μπορεί να θυμηθεί την παιδική του ηλικία αλλά πιστεύει πως έχει έρθει από Έξω από το Ινκάρσερον. Έχει σκοπό να δραπετεύσει, αν και οι περισσότεροι κρατούμενοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει καν Έξω. Και τότε ο Φιν βρίσκει ένα κρυστάλλινο κλειδί και μέσα από αυτό ένα κορίτσι που λέγεται Κλόντια.


Όμως ο Φιν και η Κλόντια δεν συνειδητοποιούν πως το Ινκάρσερον δεν είναι απλά αυτό που φαίνεται. Η απόδραση θα απαιτήσει το μέγιστο θάρρος και θα κοστίσει πολύ περισσότερο από όσο πιστεύουν.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΝΚΑΡΣΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ.


Η Γνώμη

Πρόκειται για ένα από εκείνα τα βιβλία που μόλις ξεκινήσεις να τα διαβάζεις, δεν μπορείς να τα αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να φτάσεις στην τελευταία σελίδα. Η συγγραφέας μας ξεναγεί σε δύο πολύ διαφορετικούς φανταστικούς κόσμους, οι οποίοι όσο κι αν διαφέρουν μεταξύ τους φαίνεται να αποτελούν πλευρές του ίδιου νομίσματος.


Στο επίκεντρο της πλοκής βρίσκεται η Φυλακή. Εγκλωβισμένος μέσα σε αυτήν βρίσκεται ο νεαρός πρωταγωνιστής, ο δεκαεπτάχρονος Φιν, ο οποίος καταβάλει απεγνωσμένες προσπάθειες να δραπετεύσει. Η Φυλακή, όμως, δεν μοιάζει με τις φυλακές τις οποίες γνωρίζουμε. Αποτελεί μια τελείως διαφορετική οντότητα, η οποία δημιουργήθηκε σε μια εποχή προηγμένης τεχνολογίας. 


Παράλληλα, παρακολουθούμε τη ζωή της Κλόντια, της κόρης του Φύλακα του Ινκάρσερον, η οποία αν και ζει έξω από τη Φυλακή, βιώνει την ίδια καταπίεση και προσπαθεί και εκείνη να δραπετεύσει από τα δεσμά που ο ίδιος ο πατέρας της έχει θέσει γύρω της αλλά και από την καταπίεση που δέχεται από τη 'ψεύτικη' κοινωνία που την περιβάλλει. Η αριστοτεχνική γραφή της Catherine Fisher μας μεταφέρει εναλλάξ στους κόσμους των δύο εφήβων περιγράφοντάς μας τις προσπάθειές τους για να αντισταθούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο.


Στην πορεία, έρχονται αντιμέτωποι με πολλά εμπόδια τα οποία πρέπει να υπερπηδήσουν για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Και όπως επιβάλλεται σε κάθε καλό βιβλίο φαντασίας, δεν λείπουν και οι ανατροπές, οι οποίες αναμένεται να σας αφήσουν άφωνους! Αν, λοιπόν, ψάχνατε το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσετε το Ινκάρσερον είναι μια πολύ καλή πρόταση. 


Η Συγγραφέας


Η CATHERINE FISHER είναι διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέας και ποιήτρια, και έχει γράψει πολλά βιβλία φανταστικής λογοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένης της σειράς The Oracle Prophecy. 


“Το Ινκάρσερον και η συνέχειά του είναι σίγουρα τα πιο πολύπλοκα βιβλία που έχω γράψει. Ήταν μια ξέφρενη διαδρομή πάνω σε τρενάκι λούνα-παρκ, γεμάτη ευχαρίστηση, επινόηση, απόγνωση και ανησυχία. Μερικές φορές νόμιζα πως δεν θα κατάφερνα ποτέ να το ολοκληρώσω. Άλλες φορές το βιβλίο έμοιαζε να γράφεται μόνο του, οι ήρωες να παίρνουν τα ηνία, να συμβαίνουν πράγματα που δεν είχα προβλέψει. Είχα μια πραγματικά ανάμεικτη συλλογή χαρακτήρων, τον αυστηρό επικίνδυνο Φύλακα, τη δυναμική Κλόντια, τον υπερόπτη, ματαιόδοξο Κίρο. Τον Φιν που δεν λέει ποτέ ακριβώς την αλήθεια. Και τον Τζάρεντ τον ήρεμο, έξυπνο δάσκαλο της Κλόντια. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές σχέσεις που προσπάθησα περισσότερο να υποδηλώσω παρά να υποδείξω. Επίσης υπάρχουν και μερικές ανατροπές που ταρακουνάνε τον αναγνώστη αφήνοντάς τον κατάπληκτο. Ή τουλάχιστον αυτό εύχομαι!”



Info

Τίτλος: Ινκάρσερον (Incarceron)
Συγγραφέας: Catherine Fisher
Μετάφραση: Φωτεινή Μοσχή
Εκδ. Οίκος: Πλατύπους Εκδοτική
Έτος Έκδοσης: 2010
Αρ. Σελίδων: 440

________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive