Διαβάζω Τα Hobbit ψαχνουν σκηνοθετη από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ράνια Ιωάννου (melian)

Θα είναι ο Peter Jackson ο σκηνοθέτης των ταινιών Hobbit;

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ποιος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία των δύο ταινιών Hobbit μετά την αποχώρηση του Guillermo Del Toro από την καρέκλα του σκηνοθέτη.

Ο Peter Jackson έχοντας ηδή αναλάβει χρέη παραγωγού, φαίνεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Warner/New Line για να αναλάβει και την σκηνοθεσία. Οι καθυστερήσεις όμως στην επίτευξη της συμφωνίας ίσως αποβούν μοιραίες για τις ταινίες.

Σίγουρα οι θαυμαστές της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών είναι ενθουσιασμένοι με τη νέα αυτή προοπτική. Σύμφωνα με πληροφορίες του Hollywood Reporter, ο Peter Jackson βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα στούντιο της Warner Bros και της θυγατρικής της New Line ώστε να ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή των δύο ταινιών. Ο στόχος είναι να κυκλοφορήσουν οι ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2012 και το 2013. Ωστόσο, οι δύο μεριές δεν έχουν φτάσει ακόμα σε συμφωνία.

Ο Del Toro εγκατέλειψε το έργο τον προηγούμενο μήνα αφού οι καθυστερήσεις που προέκυψαν θα απαιτούσαν να αφιερώσει έξι χρόνια για την πραγματοποίηση των ταινιών από τα τρία που είχε συμφωνήσει αρχικά. Αποφάσισε να εγκαταλείψει τη σκηνοθεσία, παρόλο που είχε ήδη αφιερώσει αρκετό χρόνο για την προετοιμασία του σεναρίου των ταινιών. Ο Jackson από την άλλη είχε ήδη εξαρχής αναλάβει τόσο την παραγωγή όσο και τη συγγραφή των σεναρίων μαζί με την ομάδα του (Fran Walsh και Philippa Boyens).

Το βασικό πρόβλημα του Del Toro ήταν το χρονικό διάστημα: η ταινία καθυστερούσε συνεχώς να ξεκινήσει να γυρίζεται λόγω διαφόρων προβλημάτων με μεγαλύτερο τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στούντιο της MGM (τα οποία κατέχουν μέρος των δικαιωμάτων). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης να πρέπει να παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη Νέα Ζηλανδία, όπου και θα γυριστούν τα Hobbit, από το προβλεπόμενο γεγονός που θα τον απέτρεπε να αναλάβει ή να ακυρώσει άλλες δουλειές τις οποίες είχε ήδη κανονίσει αλλά και θα τον κρατούσε μακριά από την οικογένειά του.

Τον τελευταίο καιρό ακούστηκαν αρκετά ονόματα πιθανών σκηνοθετών, όπως οι David Yates (Harry Potter), Neill Blomkamp (District 9), Brett Ratner (X-Men: The Last Stand) και David Dobkin. Σύμφωνα όμως με το Hollywood Reporter, οι Warner Bros/New Line δεν έκαναν πρόταση σε κανέναν από τους παραπάνω σκηνοθέτες αφού η πρώτη τους επιλογή ήταν πάντα ο Peter Jackson. Ακούγεται ότι το πρόβλημα του Peter Jackson είναι ότι έχει ήδη στα σκαριά διάφορα σχέδια που δεν τα έχει ακόμα παρουσιάσει, τα οποία μπορεί να επηρεαστούν από πιθανές καθυστερήσεις των γυρισμάτων των Hobbit.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τώρα και ο Ian McKellen (ο γνωστός ηθοποιός που υποδύεται τον Gandalf) άρχισε να προειδοποιεί και εκείνος ότι δεν μπορεί να είναι για πάντα διαθέσιμος για να συμμετέχει στην παραγωγή, όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά...

*σημείωση: με πληροφορίες από τον Guardian.
________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive