Διαβάζω Λαμψης συνεχεια απ' τον Stephen King από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ράνια Ιωάννου (melian)


Τη συνέχεια της Λάμψης ετοιμάζει ο Stephen King


Σε μια παρουσίαση στο Τορόντο για το νέο του βιβλίο, Under the Dome, ο πολυγραφότατος Stephen King ανακοίνωσε στους θαυμαστές του ότι ξεκίνησε
το περασμένο καλοκαίρι να γράφει τη συνέχεια του επιτυχημένου βιβλίου του, The Shining (Η Λάμψη), το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 1977.

Κεντρικός ήρωας του sequel θα είναι ο Danny, ο μικρός γιος του Jack Torrance που πλέον στα 40 του προσπαθεί για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσει τα ψυχικά τραύματα που του προκάλεσε ο πατέρας του σε πολύ νεαρή ηλικία και ταυτόχρονα να διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορεί το χάρισμα της τηλεπάθειας που διαθέτει, το οποίο και τον έσωσε τότε. Θα δούμε, λοιπόν, τον Danny μεγάλο πια να δουλεύει σε έναν οίκο ευγηρίας όπου ουσιαστικά θα βοηθάει με την ικανότητά του τους ετοιμοθάνατους ασθενείς να μεταβούν στον άλλο κόσμο. Ο προσωρινός τίτλος που έχει δώσει ο King στο βιβλίο είναι Dr Sleep.

Η Λάμψη μεταφέρθηκε δυο φορές στην οθόνη. Την πρώτη φορά, το 1980 από τον Stanley Kubrick με πρωταγωνιστή τον χαρισματικό Jack Nicholson, σε έναν ρόλο που άφησε εποχή. Η ταινία παρόλο που από το σύνολο των κριτικών και των θεατών συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αριστουργήματα των ταινιών τρόμου, δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις του ίδιου του Stephen King, ο οποίος θεώρησε ότι οι αλλαγές που είχαν γίνει στο σενάριο δεν ήταν αντάξιες του βιβλίου του. Έτσι λοιπόν το 1997 έδωσε την έγκρισή του για να μεταφερθεί το βιβλίο στην τηλεόραση σε μια μίνι σειρά, το σενάριο της οποίας επιμελήθηκε αυτή τη φορά ο ίδιος. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η σειρά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη μεταφορά του βιβλίου από τον Kubrick.


Ο Jack Nicholson στο ρόλο του παρανοϊκού Jack Torrance που άφησε εποχή.


Ο Stephen King χαριτολογώντας αποφάσισε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας στους παρευρισκομένους της εκδήλωσης ότι δεν θα πρέπει να αναμένουν τη συνέχεια και πολύ σύντομα. Για την ακρίβεια καλύτερα να μην την περιμένουν καθόλου, γιατί "μίλα μίλα για το βιβλίο ίσως τελικά να βαρεθώ ακόμα και να το γράψω".

Στη συγκεκριμένη ομιλία έδωσε στη δημοσιότητα μια ακόμα είδηση. Αποκάλυψε ότι σχεδιάζει και μια ακόμα συνέχεια, ένα ακόμα βιβλίο, το όγδοο κατά σειρά, για τις επικές περιπέτειες του Ρόλαντ του Πιστολέρο, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σειρά βιβλίων The Dark Tower (Ο Μαύρος Πύργος). Το καινούριο βιβλίο έχει ήδη ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του συγγραφέα και θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο The Wind Through the Keyhole αλλά δεν αναμένεται να ξεκινήσει να το γράφει, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μέσα στους οχτώ προσεχείς μήνες. Οπότε οι θαυμαστές του Ρόλαντ θα πρέπει να κάνουν υπομονή...

* σημείωση: η εικόνα ανοίγματος του παρόντος άρθρου είναι δημιουργία του Nightline.

________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive