Διαβάζω Robert Downey Jr. ο νεος Λεστατ; από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ράνια Ιωάννου (melian)

Η επιστροφή του βρικόλακα Λεστάτ και η ψήφος εμπιστοσύνης της Anne Rice στον Robert Downey Jr.

Πριν από λίγους μήνες, για την ακρίβεια στα τέλη του καλοκαιριού έσκασε στην Αμερική μια είδηση που πρόκειται να λατρέψουν όλοι οι θαυμαστές της Anne Rice και της σειράς μυθιστορημάτων της The Vampire Chronicles.

Άρχισε λοιπόν να ακούγεται έντονα ότι η Universal Pictures αγόρασε εκ νέου τα δικαιώματα των Χρονικών, που μέχρι πρότινος τα είχε η Warner Bros και σχεδιάζει να συνεχίσει την οπτικοποίηση των περιπετειών του θρυλικού βρικόλακα Λεστάτ. Οι φήμες θέλουν τον ηθοποιό Robert Downey Jr. (βλ. Iron Man) να είναι σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία για να υποδυθεί τον Λεστάτ, τον οποίο υποδύθηκε ήδη στην ταινία του 1992, Interview with a Vampire, o Tom Cruise και στην ταινία του 2002, Queen of the Damned, o Stuart Townsend.

Αμέσως κατέφτασαν και οι πρώτες αντιδράσεις από τους fans της δημοφιλούς σειράς βιβλίων, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο Robert Downey Jr. είναι ήδη πολύ μεγάλος για να υποδυθεί τον Λεστάτ. Τι πιστεύει όμως η ίδια η Rice, ο λόγος της οποίας σίγουρα μετράει περισσότερο μιας και είναι εκείνη που δημιούργησε ολόκληρη αυτή τη βαμπιρική μυθολογία;

Σε δηλώσεις που έκανε η Rice όταν τη ρώτησαν τόσο για τις προθέσεις της Universal όσο και για τον Robert Downey Jr. απάντησε πως θα της άρεσε να ξαναρχίσουν να οπτικοποιούνται τα Vampire Chronicles αλλά και ότι θα την ευχαριστούσε να δει τον Robert Downey Jr. στο ρόλο του Λεστάτ καθώς τον εκτιμάει απεριόριστα ως ηθοποιό και τον θεωρεί καθόλα άξιο να υποδυθεί αυτό τον ρόλο. Σε όσους δε κρίνουν ότι ο ηθοποιός είναι πολύ μεγάλος για να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο η Rice απαντά λέγοντας ότι ναι μεν ο Λεστάτ ήταν γύρω στα είκοσι όταν έγινε βρικόλακας, αλλά ας μη ξεχνάμε ότι αυτό έγινε το 18ο αιώνα και τότε ένας νεαρός εικοσάχρονος άνδρας δεν έδειχνε και τόσο νέος. Κάλλιστα λοιπόν θα μπορούσε να υποδυθεί τον Λεστάτ και ο Robert Downey Jr. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Rice, η ηλικία δεν αποτελεί επ ουδενί πρόβλημα ιδιαίτερα στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με έναν τόσο ταλαντούχο ηθοποιό όπως ο Downey Jr.


Σε ερώτηση που της έγινε σχετικά με τα δικαιώματα, η Rice απάντησε ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς έγινε και πως αυτά βρέθηκαν στη Universal. Αυτό που γνώριζε όμως ήταν ότι δεν τα είχε πλέον η Warner Bros, εξέλιξη η οποία την χαροποιούσε ιδιαίτερα μιας και θα επιθυμούσε να δει να γίνονται περισσότερες ταινίες που θα είναι βασισμένες στο έργο της.

Αν λάβουμε υπόψη μας τη λαϊκή ρήση που λέει ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» τότε σίγουρα κάτι ετοιμάζεται. Ειδικά σε μια περίοδο όπου οι ταινίες και οι σειρές με πρωταγωνιστές τους βρικόλακες γνωρίζουν και πάλι τεράστια άνθιση (βλ. Twilight, True Blood, The Vampire Diaries), δεν θα ήταν καθόλου παράξενο να επιστρέψουμε στη μητέρα των σύγχρονων βρικολάκων που δεν είναι άλλη από την Anne Rice, για να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι πώς ξεκινήσαμε σήμερα να έχουμε ιστορίες με πρωταγωνιστές βρικόλακες που ζουν ανάμεσά μας και διαθέτουν ανθρώπινα συναισθήματα αλλά και πάθη.


* σημείωση: η εικόνα ανοίγματος του παρόντος άρθρου είναι δημιουργία του eternalisting
.

________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive