Διαβάζω Carl Warner από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Χαρίλαο Θώμο (^Nocturnal^)

Carl Warner
Φαγητοπία
(Foodscapes)

Ο Carl Warner είναι ένας χαρισματικός φωτογράφος που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο και κυρίως στο χώρο της διαφήμισης.

Τα τελευταία χρόνια δημιουργεί μια σειρά φωτογραφιών όπου κατασκευάζει τοπία χρησιμοποιώντας φαγητό. Μάλιστα, πολλές διαφημιστικές καμπάνιες στη βιομηχανία τροφίμων σε ολόκληρη την Ευρώπη βασίζονται στα έργα του. Από το προηγούμενο έτος και έπειτα έχει αρχίσει να κατασκευάζει τοπία από αντικείμενα και όχι μόνο από φαγητό, έχοντας καταλήξει σε μια τεχνοτροπία που είναι συνάμα καινοτομική και ασυνήθιστη.

«Παρότι καταπιάνομαι πολύ προσωπικά με τη δουλειά, συνεργάζομαι με στυλίστες φαγητού και κατασκευαστές μακετών- για να δημιουργήσω τα τοπία. Συνήθως, ξεκινάω με ένα χειροποίητο σχέδιο το οποίο αργότερα αποτελεί τον οδηγό για ολόκληρη την ομάδα».

Τα τοπία φωτογραφίζονται βαθμιδωτά από το προσκήνιο μέχρι το φόντο και τον ουρανό επειδή η όλη διαδικασία διαρκεί πολύ και το φαγητό μετά από λίγο χαλάει από τον έντονο φωτισμό και τη θερμότητα. Κάθε στοιχείο τότε συνδυάζεται στο στάδιο του post production και έτσι επιτυγχάνεται η τελική εικόνα.

«Συνηθίζω να ζωγραφίζω πολύ συμβατικά τοπία χρησιμοποιώντας τυπικές τεχνικές σύνθεσης, μιας και πρέπει να ξεγελάσω τον θεατή ώστε, αρχικά, να νομίζει ότι πρόκειται για μια πραγματική σκηνή. Η συνειδητοποίηση των πραγματικών υλικών της σκηνής είναι αυτό που θα του φέρει ένα χαμόγελο… η καλύτερη στιγμή για μένα!»

Ο Carl άρχισε την καριέρα του από σχολή καλών τεχνών θέλοντας τελικά να γίνει σχεδιαστής, μιας και είχε μεγάλο ταλέντο στο σχέδιο. Γρήγορα συνειδητοποίησε, όμως, ότι οι ιδέες του και το δημιουργικό του «μάτι» ταίριαζαν καλύτερα στη φωτογραφία μιας και ήταν ένα γρηγορότερο και πιο συναρπαστικό μέσο έκφρασης. Εγκαταλείποντας τη σχολή ξεκίνησε σαν φωτογράφος νεκρής φύσης, δουλεύοντας για εταιρίες σχεδίου και διαφήμισης. Πάντα, όμως, είχε μια ιδιαίτερη κλίση στη φωτογραφία τοπίων, κάτι που έκανε στον ελεύθερο χρόνο του.

«Πάντα μου άρεσε η πειθαρχία της δουλειάς στο στούντιο καθώς και το αυθόρμητο στοιχείο της εξωτερικής φωτογραφίας. Με τα «φαγητοπία» μου μπορώ να συνδυάσω τις γνώσεις μου για το φυσικό φωτισμό με τον έλεγχο της δημιουργίας του τοπίου στο στούντιο ώστε να αναδείξω το χρώμα και την υφή των υλικών μαζί με την ομορφιά του ίδιου του τοπίου.

Οι εικόνες αυτές μπορούν να πάρουν μέχρι και δύο ή τρεις ημέρες για να φωτογραφηθούν και άλλες δύο μέρες για το ρετουσάρισμα και το συνδυασμό όλων των στοιχείων μαζί. Ο Carl αφιερώνει πολύ χρόνο σχεδιάζοντας κάθε εικόνα πριν τη φωτογραφία ώστε να επιλέξει τα κατάλληλα συστατικά για να αναπαραστήσει μεγάλα σχήματα και φόρμες στη φύση. Έτσι, περνάει πολύ ώρα κοιτώντας λαχανικά στο super market, κάτι που τον κάνει να φαίνεται λίγο παράξενος. Παρ’όλα αυτά, το να βρει κάποιος το κατάλληλο Μπρόκολο που θα χρησιμοποιηθεί σα δέντρο είναι μια πολύ σημαντική δουλειά.

«Παρότι υπάρχουν αρκετά ‘σκουπίδια’ υπάρχει αρκετό περισσευούμενο φαγητό το οποίο και μοιράζεται πάντα σε ολόκληρη την ομάδα. Όμως, το φαγητό που χρησιμοποιείται για τα σκηνικά είτε έχει κολληθεί με συνθετικές κόλλες είτε έχει καρφιτσωθεί στη μακέτα, κάτι που το κάνει εντελώς ακατάλληλο για βρώση!»

Ο Κάρλ ελπίζει να εκδώσει ένα βιβλίο με τη δουλειά του στο κοντινό μέλλον, κάτι που θα χαρούν να διαβάσουν οι λάτρεις του φαγητού, μικροί και μεγάλοι.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα έργα του Carl Warner. Σε αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα με τη Fantasy Gate. Κάντε κλικ σε κάθε φωτογραφία για να τη δείτε σε υψηλή ανάλυση


Φαγητοπία - Foodscapes


______________________________________

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το έργο του
φωτογράφου Carl Warner επισκεπτείτε την προσωπική ιστοσελίδα του: http://www.carlwarner.com/
________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive