Διαβάζω Alice: Otherlands από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


Alice: Otherlands

της Νατάσα Παυλίτσεβιτς

Μπορεί το άρθρο να άργησε αλλά έρχεται με σπαρταριστά, εξαιρετικά νέα! Σε προηγούμενο άρθρο σας είχα πει για το παιχνίδι American McGee's Alice που το ακολούθησε το ακόμη καλύτερο Alice: Madness Returns. Σας είχα πληροφορήσει επίσης ότι υπήρχαν σχέδια για τρίτο παιχνίδι, το οποίο μάλλον θα χρηματοδοτούνταν μέσω kickstarter. Μετά από μέγαλη πάλη για τα δικαιώματα και την έλλειψη ενδιαφέροντος από την EA games να αναλάβει τη χρηματοδότηση, το τρίτο παιχνίδι έχει μπει στον πάγο για την ώρα. Στη θέση του όμως σχεδιάζονταν μία σειρά απο animated ταινίες μικρού μήκους από τον ίδιο δημιουργό, τον American McGee. Το kickstarter για τα ταινιάκια αυτά με τίτλο Alice: Otherlands πρόσφατα ξεπέρασε τον στόχο του! Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε κάποιο καιρό θα έχουμε διαθέσιμες τις μικρές ταινίες και πολύ πιθανό να ακολουθήσει αργότερα μία μεγάλου μήκους!

Σε αυτές, η Alice έχει πλέον τη δύναμη να μπαίνει στο υποσυνείδητο άλλων ανθρώπων, στη δικιά τους Wonderland, ας πούμε. Το 1876, την εποχή δηλαδή που ζει η Alice στο Λονδίνο, περιβάλλεται από κορυφαίους ανθρώπους του πνεύματος: τον Βαν Γκογκ, τον Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, τον Ιούλιο Βερν και άλλους πολλούς. Άρα μέσω των ταινιών, θα μπορέσουμε να βιώσουμε μία εκδοχή του πώς σκέφτονταν και λειτουργούσαν αυτά τα μεγάλα μυαλά. Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ έχω ενθουσιαστεί με την ιδέα το καλλιτεχνικό προσωπικό του Alice να αποτυπώνει τις ιδέες και τους φόβους ενός καταπληκτικού ζωγράφου ή συγγραφέα.

Πέρα όμως από τα μικρού μήκους, η όλη διαδικασία θα βοηθήσει να βρεθούν χρηματοδότες για μία μεγάλου μήκους ταινία με την Alice, κάτι που εγώ τουλάχιστον πολύ θα ήθελα να το δω. Μπορεί να υπάρχει ολοκληρωμένο σενάριο στα μέχρι τώρα games, όμως μία κινηματογραφική ταινία θα έδινε την ευκαιρία για μεγαλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων και για μια διαφορετικού τύπου ατμόσφαιρα.

Ο σύνδεσμος για το kickstarter είναι εδώ και στο video μπορείτε να δείτε επιλεγμένες στιγμές από τα προηγούμενα παιχνίδια και ακόμη καλύτερα να θαυμάσετε το concept art για το επόμενο project. Επίσης εδώ είναι η σελίδα του Alice: Otherlands στο facebook όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για τα διάφορα νέα που θα προκύπτουν στο εξής, αλλά σας προειδοποιώ ότι οι εικόνες cosplay θα είναι μάλλον συχνότερες από ότι οι πληροφορίες. Μακάρι να έχουμε τόσο ωραίες ανακοινώσεις κάθε φορά που τα λέμε! Μεχρι το επόμενο άρθρο, να είστε καλά και να παίζετε ωραία παιχνίδια.
_________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive