Διαβάζω Οι ταινιες του 2011 από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


Οι ταινίες Φαντασίας που αναμένεται να δούμε μέσα στο 2011

από Ράνια Ιωάννου (melian)

Το 2011 ήρθε και μαζί του φέρνει και πολλές καινούριες ταινίες. Σας ετοιμάσαμε μια μικρή παρουσίαση μερικών ξεχωριστών ταινιών φαντασίας που περιμένουμε να βγούν στις αίθουσες μέσα στο 2011. Η λίστα δεν είναι πλήρης αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι σίγουρα αποτελεί ένα καλό ξεκίνημα για όσους ενδιαφέρονται για τη νέα κινηματογραφική χρονιά.



Ολοκαίνουριες παραγωγές


The Green Hornet
Σκηνοθεσία: Michel Gondry
Σύνοψη : Ο Μπριτ Ριντ (Seth Rogen), υιός και και κληρονόμος του ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης εφημερίδας του Λος Άντζελες, είναι ένας πλούσιος και κακομαθημένος πλειμπόι που αρέσκεται στο να ζει την κάθε μέρα αδιαφορώντας για τους γύρω του. Όταν ο πατέρας του, Τζέιμς Ριντ (Tom Wilkinson) πεθαίνει, ο Μπριτ γνωρίζεται με έναν ιδιαίτερα επινοητικό υπάλληλο της εταιρείας του πατέρα του, τον Κάτο (Jay Chou). Μαζί συνειδητοποιούν ότι μπορούν να μεγαλουργήσουν μακριά από τη σκιά του πατέρα του Μπριτ. Ο Κάτο κατασκευάζει το απόλυτο όπλο, την Black Beauty, ένα άφθαρτο αυτοκίνητο εξοπλισμένο με κάθε είδους όπλο ενώ ο Μπριτ αποφασίζει ότι αν θέλουν να γίνουν ήρωες θα πρέπει να παραστήσουν τους «κακούς». Με τη βοήθεια της γραμματέας του Μπριτ, την Λενόρ Κέις (Cameron Diaz), μαθαίνουν ότι ο αρχηγός των «κακών» της πόλης στην οποία ζουν είναι ο Μπέντζαμιν Τσουντνόφσκι (Christoph Waltz). Έχοντας ενώσει όλες τις συμμορίες κάτω από την εξουσία του, ο Τσουντνόφσκι δεν αργεί να θεωρήσει τον Green Hornet ως άμεση απειλή...
Trivia: Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στον ήρωα “Green Hornet” όπως πρωτοπαρουσιάστηκε στην αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά που προβαλλόταν από το 1939 έως το 1952. Επίσης, ο ήρωας έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τη μεταφορά του σε κόμικς, ενώ το 1966 σε μία ακόμα τηλεοπτική μεταφορά του ABC, η οποία ωστόσο άντεξε μόνο για ένα χρόνο, τον Κάτο υποδυόταν ο Bruce Lee.

Ι Am Number Four
Σκηνοθεσία: D. J. Caruso
Σύνοψη: Εννιά εξωγήινοι έφηβοι και οι κηδεμόνες τους δραπετεύουν από τον πλανήτη τους, τον Λόριεν και έρχονται στη Γη προκειμένου να γλιτώσουν από ένα άλλο εχθρικό είδος. Δυστυχώς όμως οι εχθροί τους έρχονται και εκείνοι στη Γη με στόχο να εξοντώσουν έναν έναν τους δραπέτες-εξωγήινους. Ο υπ’ αριθμόν τέσσερα εξωγήινος, ονόματι Τζον Σμιθ (Alex Pettyfer), κρύβεται στο Οχάιο παριστάνοντας έναν αμερικανό μαθητή λυκείου.
Trivia: Ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Alex Pettyfer, θα πρωταγωνιστήσει επίσης μέσα στο 2011 στην ταινία Beastly, η οποία προσδοκεί να μας θυμίσει και πάλι το παραμύθι της Πεντάμορφης και του Τέρατος μέσα από μια ακόμα νεανική παραγωγή, πιστή στο δρόμο που χάραξε το Λυκόφως.


Don’t Be Afraid of The Dark
Σκηνοθεσία: Troy Nixey
Σύνοψη: Η Σάλι (Bailee Madison) είναι ένα νεαρό κορίτσι που μετακομίζει σε μια παλιά έπαυλη μαζί με τον πατέρα της (Guy Pearce) και την κοπέλα του (Katie Holmes). Τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα όταν η μικρή Σάλι απελευθερώνει κάποιες σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να την κάνουν δική τους και να καταστρέψουν την οικογένειά της.
Trivia: Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει ο Guillermo Del Toro (Hellboy, Ο Λαβύρινθος του Πάνα). Η ταινία αποτελεί remake μιας ομώνυμης τηλεταινίας του 1973.





The Rite
Σκηνοθεσία: Mikael Håfström
Σύνοψη: Όλα ξεκινάνε όταν ο σκεπτικιστής Μάικλ Κόβακ (Colin O’Donoghue) αποφασίζει να συμμετάσχει, κάπως απρόθυμα αρχικά, σε ένα σεμινάριο της σχολής εξορκισμών του Βατικανού. Ενώ ακόμα βρίσκεται στη Ρώμη, ο Mάικλ συναντιέται με έναν ανορθόδοξο ιερέα, τον Πατέρα Λούκας (Anthony Hopkins), ο οποίος τον μυεί στα σκοτεινά μυστήρια της καθολικής πίστης, αποκαλύπτοντάς του τη δύναμη του διαβόλου ακόμα και στα ενδότερα ενός από τους πιο ιερούς χώρους της Γης.
Trivia: Η πλοκή της ταινίας βασίζεται στο μυθιστόρημα "The Rite: The Making of a Modern Exorcist” του Matt Baglio, το οποίο είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία.





Sanctum
Σκηνοθεσία: Alister Grierson
Σύνοψη: Μια ομάδα έμπειρων δυτών έρχεται αντιμέτωπη με μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση στη διάρκεια μιας αποστολής εξερεύνησης του πιο απρόσιτου συστήματος σπηλιών του κόσμου που παρέμενε έως τώρα ανεξερεύνητο.
Trivia: Η ταινία διαφημίζεται στις ΗΠΑ ως το Sanctum του Κάμερον, καθώς για την παραγωγή του χρησιμοποιήθηκαν οι τεχνικές 3D φωτογραφίας τις οποίες ανέπτυξε ο ίδιος για τα γυρίσματα του Avatar.

Rise of the Apes
Σκηνοθεσία: Rupert Wyatt
Σύνοψη: Γυρισμένη στο σύγχρονο Σαν Φρανσίκσο, η ταινία διαπραγματεύεται τα ανθρώπινα πειράματα στη γενετική μηχανική, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη νοημοσύνης στους πίθηκους και την έναρξη ενός πολέμου υπεροχής ανάμεσα σε ανθρώπους και πιθήκους.
Trivia: Στο ρόλο του επιστήμονα που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο θα δούμε τον James Franco. H ταινία που πλασάρεται ως prequel του Πλανήτη των Πιθήκων ευελπιστεί να κερδίσει το ενδιαφέρον των οπαδών της κλασικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Τα ειδικά εφέ ανέλαβε η εταιρεία του Peter Jackson στοχεύοντας να δημιουργήσει ρεαλιστικούς animation πιθήκους, οι οποίοι θα είναι πιο πειστικοί από τις προηγούμενες εκδοχές στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν αληθινοί ηθοποιοί με στολές.

Apollo 18
Σκηνοθεσία: Gonzalo Lopez-Gallego
Σύνοψη: Η ιστορία αφορά τα υποτιθέμενα πλάνα που κατέγραψε το πλήρωμα του Apollo 18. Η συγκεκριμένη αποστολή των αρχών της δεκαετίας του ’70 δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΝΑΣΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον θρύλο, η αποστολή πραγματοποιήθηκε. Στα πλάνα της ταινίας εμφανίζονται διάφορα σημάδια εξωγήινης ζωής, ενώ το όλο στόρι εξελίσσεται με ρυθμούς ταινίας θρίλερ.





Red Riding Hood
Σκηνοθεσία: Catherine Hardwicke
Σύνοψη: Η Βάλερι (Amanda Seyfried) είναι μια όμορφη νεαρή γυναίκα που είναι ερωτευμένη με τον Πίτερ (Shiloh Fernandez), έναν φτωχό και ασήμαντο νεαρό. Οι γονείς της όμως έχοντας άλλα σχέδια κανόνισαν να την παντρέψουν με τον πλούσιο Χένρι (Max Irons). Απρόθυμοι οι δύο νέοι να χωρίσουν  σχεδιάζουν να το σκάσουν μαζί όταν μαθαίνουν ότι η μεγαλύτερη αδερφή της Βάλερι σκοτώθηκε από έναν λυκάνθρωπο, ο οποίος παραμονεύει στο σκοτεινό δάσος που βρίσκεται έξω από το χωριό τους. Για χρόνια, οι άνθρωποι του χωριού βρίσκονται σε μια άτυπη εκεχειρία με το τέρας, προσφέροντάς του κάθε μήνα ένα ζώο ως θυσία. Όλα αυτά όμως μέχρι εκείνη τη νύχτα που ο λυκάνθρωπος αποφασίζει να αθετήσει τη συμφωνία. Διψασμένοι για εκδίκηση, οι άνθρωποι του χωριού καλούν τον φημισμένο κυνηγό λυκανθρώπων, τον πατέρα Σόλομον (Gary Oldman) για να τους βοηθήσει να σκοτώσουν το κτήνος. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο Σόλομον τους ενημερώνει ότι το ζώο που θέλουν να σκοτώσουν ενδέχεται να είναι ένας από αυτούς. Μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό, η Βάλερι αρχίζει να υποψιάζεται ότι ενδεχομένως το κτήνος να είναι κάποιος που αγαπάει πάρα πολύ...
Trivia: Πρόκειται για τη νέα σκηνοθετική προσπάθεια της σκηνοθέτιδας που γνωρίσαμε από την πρώτη ταινία του Λυκόφωτος. Η ταινία είναι ουσιαστικά ένα γοτθικό παραμύθι που διαπραγματεύεται με έναν ιδιαίτερα σκοτεινό τρόπο την παιδική ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας.

11 11 11
Σκηνοθεσία: Darren Lynn Bousman
Σύνοψη: Η ιστορία διαδραματίζεται την 11η ημέρα του 11ου μήνα του 2011 στις 11:11 όταν μια οντότητα από έναν άλλο κόσμο εισέρχεται στη γήινη διάσταση από την 11η πύλη.


Immortals
Σκηνοθεσία: Tarsem Singh
Σύνοψη: Βασισμένη στην ελληνική μυθολογία η ταινία διηγείται τις περιπέτειες του νεαρού πολεμιστή Θησέα (Henry Cavill), ο οποίος τάσσεται μαζί με τους αθάνατους θεούς του Ολύμπου κατά του πανίσχυρου βασιλιά Υπερίωνα (Mickey Rourke), ο οποίος σκοπεύει να καταστρέψει την ανθρωπότητα.
Trivia: Σεναριογράφοι της ταινίας είναι δύο Έλληνες: οι Vlas και Charley Parlapanides, οι οποίοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις ΗΠΑ. Ενδεχομένως γι’ αυτό και δεν φαίνεται να έχουν καμία γνώση της ελληνικής μυθολογίας, όπως μπορεί να κατανοήσει κανείς διαβάζοντας την πλοκή της ταινίας...

Super 8
Σκηνοθεσία: J.J. Abrams
Σύνοψη: η πολυαναμενόμενη ταινία επιστημονικής φαντασίας από τον δημιουργό του LOST και του Cloverfield σε συνεργασία με τον Steven Spielberg, το θέμα της οποίας παραμένει ακόμα μυστήριο...
Trivia: ως πιθανή ημέρα κυκλοφορίας της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες ακούγεται η 10η Ιουνίου 2011.


Sequels


Εκτός όμως από τις ολοκαίνουριες παραγωγές στις αίθουσες αναμένεται να βγουν και τα sequels πολλών αγαπημένων μας ταινιών. Μέσα στο 2011 θα ολοκληρωθεί ο Χάρι Πότερ αφού μέσα στο καλοκαίρι περιμένουμε και την τελευταία ταινία, ενώ επίσης εκείνη την εποχή θα δούμε μάλλον και την προτελευταία ταινία από το Λυκόφως. Ευχάριστα όμως είναι τα νέα και για τους θαυμαστές των Transformers,των Πειρατών της Καραϊβικής, του Paranormal Activity και του Saw αφού κατά πάσα περίπτωση μέσα στο 2011 θα δουν τις συνέχειες των αγαπημένων τους ταινιών.




Πιθανές παραγωγές 


Υπάρχουν όμως και κάποιες ταινίες που παρότι βρίσκονται ήδη στο στάδιο προετοιμασίας είναι κάπως αμφίβολο ακόμα αν θα προλάβουμε να τις δούμε μέσα στο 2011. Παρόλα αυτά αξίζει να τις αναφέρουμε καθώς κάποιες από αυτές παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Όσον αφορά, λοιπόν, τις ταινίες φαντασίας αναμένουμε τον Neuromancer που είναι βασισμένο στο δημοφιλές βιβλίο του William Gibson, το Gravity σε σκηνοθεσία Alfonso Cuaron με πρωταγωνιστή τον Robert Downey Jr, το 28 Months Later του Danny Boyle ως sequel του 28 Days Later, το remake The Thing της κλασικής ταινίας τρόμου του John Carpenter, το Brave New World του Aldous Huxley σε σκηνοθεσία Ridley Scott με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio, τo Dark Shadows του Tim Burton με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp, το District 10 που δεν είναι άλλο από το sequel του εξαιρετικού District 9 αλλά και μια ακόμα μεταφορά του Conan. Ακόμα δεν γνωρίζουμε σίγουρα αν θα προλάβουμε να τις δούμε μέσα στη νέα χρονιά. Το σίγουρο είναι ότι βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής και είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να μάθουμε κάτι παραπάνω.




Ελπίζουμε ότι κάποιες από αυτές τις νέες παραγωγές σας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Θα ήταν χαρά μας να μας πείτε τη γνώμη σας στο Φόρουμ του Μεταφυσικού αν δείτε κάποια από τις ταινίες που αναφέραμε αλλά και τυχόν άλλες που δεν αναφέρθηκαν στο παρόν άρθρο.


Να έχετε μια πλούσια χρονιά γεμάτη υγεία, φαντασία και δημιουργικότητα!!!

 ________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive