Διαβάζω Η Επιστροφη των Τερατων από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ράνια Ιωάννου (melian)

Η Επιστροφή των Τεράτων

Όχι μια αλλά δυο ταινίες φαίνεται να ετοιμάζονται αυτό τον καιρό με πρωταγωνιστές δυο μεγάλους θρύλους των ταινιών τρόμου και φαντασίας: το τέρας του Φρανκενστάιν και ο Δράκουλας.


Ο Φρανκενστάιν και το τέρας του


Ο Φρανκενστάιν αναμένεται να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή, η οποία θα είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά μυθιστορημάτων του διάσημου συγγραφέα Dean Koontz. Σύμφωνα με τη νέα αυτή μεταφορά, 'το τέρας', όπως αναφέρεται μέσα στο κλασικό αριστούργημα της Mary Shelley, ζει στη σύγχρονη Νέα Ορλέανη. Στα μυθιστορήματα του Koontz, επίσης ζωντανός είναι και ο Δόκτωρ Φρανκενστάιν, ο δημιουργός του τέρατος, ο οποίος όντας ένας επιτυχημένος τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά επιχειρηματίας συνεχίζει τη μακάβρια δουλειά του προκειμένου να διατηρείται στη ζωή.

Η ταινία θα επικεντρώνεται σε δύο πανέξυπνους ντετέκτιβ, οι οποίοι κατά τη διάρκειας μιας έρευνας θα ανακαλύψουν τα πειράματα που συνεχίζει να διενεργεί ο Δρ Φρανκενστάιν, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της τεχνολογίας ανδροειδών. Στη διάρκεια της έρευνας, θα συναντήσουν κάποια στιγμή και το ίδιο το 'τέρας' - που ονομάζεται πλέον Δευκαλίωνας - το οποίο δεν θέλει τίποτα άλλο παρά να καταστρέψει τον δημιουργό του και τα αλλόκοτα δημιουργήματά του.

Οι δημιουργοί αυτής της μεταφορας, οι Ralph Winter και Terry Botwick επιδιώκουν ήδη να δημιουργήσουν κι άλλες ταινίες βασισμένες στα έργα του Koontz, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους "η πλοκή των βιβλίων του Koontz έχει τόσες ανατροπές που υπάρχει υλικό για πολλές ακόμα ταινίες".

Όσον αφορά τα μυθιστορήματα του Koontz μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει ήδη τρία σε μορφή τριλογίας: Prodigal Son, City of Night και Dead and Alive ενώ στις 22 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το Lost Souls, το οποίο και θα είναι το πρώτο μιας δεύτερης τριλογίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012.


Ο Δράκουλας ή Βλαντ ο Παλουκωτής

Πιστή στη σύγχυση που συνεχίζει να υπάρχει ανάμεσα στον εθνικό ήρωα της Ρουμανίας Βλάντ Τσέπες και στον θρυλικό αιμοδιψή βρικόλακα του Ιρλανδού συγγραφέα Μπραμ Στόκερ θα είναι και η νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή ήρωα των ταινιών τρόμου, τον Δράκουλα.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πάρα πολλά για τη νέα αυτή παραγωγή, εκτός από το γεγονός ότι ο συγγραφέας του αρχικού σεναρίου, o ηθοποιός Charlie Hunnam επικεντρώθηκε, ως επί το πλείστον, στη νεαρή ηλικία του Βλάντ του Παλουκωτή δίνοντας πολλά στοιχεία δράσης στην πλοκή της ιστορίας του.

Στην παρούσα φάση, συγκεντρώνονται οι άνθρωποι που θα αναλάβουν την παραγωγή της σειράς, δηλαδή δεν έχουν αρχίσει ακόμα να ακούγονται τα ονόματα των ηθοποιών που ενδέχεται να υποδυθούν τον θρυλικό βρικόλακα ή που θα τον πλαισιώνουν. Αν κάτι ίσως αξίζει ακόμα να αναφερθεί είναι ότι πίσω από την παραγωγή της ταινίας φαίνεται να βρίσκεται και το όνομα του Brad Pitt. Ποιο θα είναι τώρα το αποτέλεσμα, ας περιμένουμε να δούμε.

* σημείωση: η εικόνα ανοίγματος του παρόντος άρθρου είναι δημιουργία του aquanitrox.

________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive