Διαβάζω Την ανοιξη το παρκο του Χαρι Ποτερ από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ράνια Ιωάννου (melian)

Την άνοιξη του 2010 ανοίγει τις πύλες του για όλους τους μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του Χάρι Πότερ το πρώτο θεματικό πάρκο που είναι αφιερωμένο στις περιπέτειες του νεαρού μάγου και της παρέας του. Το πάρκο δημιουργήθηκε από την Universal Orlando Resort σε συνεργασία με την Warner Bros και βρίσκεται στο Ορλάντο της Φλόριντα των ΗΠΑ. Αρχικά αναμενόταν ότι το πάρκο θα άρχιζε να λειτουργεί στα τέλη του 2009, σύμφωνα όμως με την επίσημη ιστοσελίδα του θεματικού πάρκου η έναρξη ορίστηκε για την άνοιξη του 2010.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε όλα τα γνώριμα σημεία της μυθολογίας της J. K. Rowling έτσι όπως έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη μας τόσο από τις ταινίες όσο και από τα βιβλία. Έτσι λοιπόν από το πάρκο δεν θα μπορούσαν να λείπουν το Χόγκουαρτς Εξπρές, το ίδιο το Κάστρο του Χόγκουαρτς, τα Τρία Σκουπόξυλα, το γραφικό χωριουδάκι του Χόγκσμιντ, το επιβλητικό μαγαζί του κ. Ολιβάντερ και άλλα πολλά. Δεν θα μπορούσε βέβαια το θεματικό πάρκο σαν κάθε θεματικό πάρκο που σέβεται τον εαυτό του να μην διαθέτει και το ολόδικό του rollercoaster. Το συγκεκριμένο μάλιστα φτιάχτηκε για να μας μεταφέρει κατευθείαν στο Τρίαθλο Μαγείας. Τέλος, από το πάρκο δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και τα μαγαζάκια από όπου θα μπορούμε να προμηθευτούμε τα δικά μας "μαγικά" προϊόντα.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ κατενθουσιάστηκα με την ιδέα, αν και μου φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να ταξιδέψω μέχρι τη Φλόριντα. Κάτι μου λέει όμως ότι θα άξιζε τον κόπο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πάρκο επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του και πάρτε μια πρώτη γεύση:
http://www.universalorlandoresort.com/harrypotter/

________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive