Διαβάζω MirrorMask από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Mordiel

MirrorMask
(Μάσκα από καθρέφτη)


Γραμμένο από τον πολυβραβευμένο Neil Gaiman και σκηνοθετημένο από τον επίσης βραβευμένο συνεργάτη του και εικονογράφο Dave McKean.



Enter A World Where Dreams Are Real


Η ιστορία μιας έφηβης νεαρής που δουλεύει στο τσίρκο των γονιών της και στον ελεύθερο χρόνο της δημιουργεί ασυνήθιστες και ιδιαίτερες ζωγραφιές που καλύπτουν το δωμάτιό της. Όμως, απεγνωσμένα εύχεται να κατάφερνε να φύγει από εκεί και να ζήσει μια κανονική ζωή. Κατά παράδοξο τρόπο, θα επιβιβαστεί σε ένα παράξενο ταξίδι στην Σκοτεινή Χώρα. Έναν φανταστικό κόσμο που κατοικείται από παράξενα πλάσματα και όπου κυριαρχούν τελείως διαφορετικοί κανόνες και λογική. Η Έλενα ξεκινάει την αναζήτηση ενός φυλαχτού, ένα αντικείμενο που μαθαίνεται ότι κατέχει μεγάλη δύναμη και που είναι η μόνη της ελπίδα να δραπετεύσει από τον κόσμο εκείνο, να ξυπνήσει την Βασίλισσα του Φωτός και να επιστρέψει σπίτι.

Από τον επινοητικό νου και συνεργασία δύο κορυφαίων βρετανών δημιουργών Neil Gaiman και Dave McKean έρχεται μια μαγευτική ταινία που πηγαίνει το στοιχείο της φαντασίας σε ένα διαφορετικό επίπεδο και μας ταξιδεύει σε μια comic-book προσέγγιση του Καλού εναντίον του Κακού όπου η πρωταγωνίστρια πρέπει να βρει ένα ιδιαίτερο αντικείμενο δύναμης για να σώσει το Βασίλειο του Φωτός.

Οι εντυπώσεις που προκαλεί, σύντομα φέρνουν στο νου μια μίξη από την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, τον Μάγο του Οζ και τον Λαβύρινθο.

Οι δύο δημιουργοί τολμάνε μια διαφορετική προσέγγιση στην κινηματογραφική βιομηχανία μέσα από ένα δικό τους ιδιαίτερο προσωπικό πρίσμα χωρίς δεσμά, μακριά όσο γίνεται από την περπατημένη οδό στην δημιουργία φίλμς.

Η ιστορία ίσως δείχνει απλή μεν σε πρώτη όψη, όμως το σενάριο είναι γραμμένο έτσι ώστε να περιέχει ένα ικανοποιητικό βάθος και σημαντικά μηνύματα -όπως άλλωστε συμβαίνει με αρκετές άλλες παραμυθένιες ιστορίες! Από την άλλη, οπτικά είναι ένα δεξιοτέχνημα εικαστικής αισθητικής τέτοιου ύφους που όμοιό του δεν συναντάμε εύκολα. Πρόκειται για μια δουλειά που παρακολουθείται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους (εκτός από εκείνους που είναι εθισμένοι σε έντονη δράση και γρήγορους ρυθμούς).

Πρόκειται για μια ονειρική περιπέτεια για τη διάσωση ενός κόσμου που έχει χάσει την ισορροπία του.

Info

Τίτλος: MirrorMask (Μάσκα από καθρέφτη)
Έτος: 2005
Πρωταγωνιστές: Stephanie Leonidas, Jason Barry, Rob Brydon
Σκηνοθέτης: Dave McKean

________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive