Διαβάζω Ελληνικη Κοινοτητα του Μεταφυσικου από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and ShareΗ Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού είναι η μεγαλύτερη και πιο δραστήρια Ελληνική διαδικτυακή κοινότητα που σχετίζεται με θέματα της εναλλακτικής αναζήτησης. Στις τάξεις της περικλείει αρκετούς εκκολαπτόμενους νέους συγγραφείς (αρκετοί εξ' αυτών θεωρούνται ήδη αναγνωρισμένοι), που εργάζονται σε εθελοντική βάση με σκοπό να προσφέρουν στο ελληνικό -και όχι μόνον- κοινό, έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση γύρω από ποικίλα θέματα πνευματικής φύσης. Η Κοινότητα οργανώθηκε και κατευθύνεται έως και σήμερα με πρωτοβουλία της διαδυκτιακής ομάδας Gateway, που από το 2002 διαχειρίζεται την ιστοσελίδα www.metafysiko.gr και το Μεταφυσικό Φόρουμ (metafysiko.gr/forum).

H ομάδα FantasyGate, αποτελεί ένα κομμάτι της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού, όπως κομμάτια της αποτελούν επίσης η εξερευνητική ομάδα Πυθέας (www.explorers.gr), η ομάδα International Gateway (www.metafysiko.org), η ομάδα συντακτών του Meta-Δικτύου (http://meta-diktio.blogspot.com), καθώς επίσης και παλαιότερα οι πανεπιστημιακές ομάδες Κ.Α.Π.Α (www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=21) και Κ.Α.Π.Θ (www.metafysiko.gr/forum/forumdisplay.php?f=22).

Μπορείτε να φανταστείτε όλες τις παραπάνω ομάδες να οργανώνονται σε μορφή ομόκεντρων κύκλων με κεντρικό πυρήνα την ομάδα Gateway. Τον εξωτερικό κύκλο της Κοινότητας κλείνει το δημοφιλές Φόρουμ του Μεταφυσικού (8.000 μέλη τον Σεπτέμβριο του 2009) από το οποίο και τροφοδοτούνται οι υπόλοιπες υποομάδες με τη συμμετοχή αξιόλογων ανθρώπων που έρχονται κοντά της.

Ομάδα Gateway

    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive