Διαβάζω Το ημερολογιο του Philip K Dick από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ράνια Ιωάννου (melian)

Στην κυκλοφορία το πλήρες ημερολόγιο του Philip K Dick


Το 2011 μεγάλος αμερικανικός εκδοτικός οίκος αναμένεται να εκδόσει σε δύο τόμους το φιλοσοφικό ημερολόγιο Exegesis του δημοφιλή συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Philip K Dick.

Ο αμερικάνικος εκδοτικός κολοσσός Houghton Mifflin Harcourt εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να δημοσιεύσει τις ημερολογιακές καταχωρίσεις του Philip K Dick, οι οποίες στο μεγαλύτερο κομμάτι τους παραμένουν αδημοσίευτες.

Ο συγγραφέας που μεταξύ άλλων έγραψε τα δημοφιλή Ο άνθρωπος στο ψηλό κάστρο, Το ηλεκτρικό πρόβατο και το Minority Report πέθανε το 1982 σε ηλικία μόλις 52 χρόνων. Το 1974 αναρρώνοντας από την εξαγωγή φρονιμήτη και ενώ βρισκόταν υπό την επήρρεια νατριούχου θειοπεντάλης βίωσε μια σειρά από οράματα κατά τη διάρκεια των οποίων μια δέσμη ροζ φωτός μετέδιδε άμεσα στη συνείδησή του πλήθος πληροφοριών. Όπως ήταν φυσικό, αυτή η εμπειρία τον σημάδεψε βαθύτατα επηρεάζοντας το μετέπειτα συγγραφικό του έργο και την οποία μάλιστα προσπάθησε να ξεδιπλώσει και να αποκωδικοποιήσει και μέσα από το ημερολόγιο του.

Παρόλο που κάποιες από τις χειρόγραφες σημειώσεις του έχουν ήδη δημοσιευτεί επιλεκτικά το 1991 στο βιβλίο με τίτλο "In the Pursuit of VALIS: Selections from the Exegesis", χιλιάδες σελίδες του ημερολογίου του Philip K Dick, συμπεριλαμβανομένου βιογραφικού υλικού, φιλοσοφικών στοχασμών και αναλύσεων των έργων του, παρέμειναν αδημοσίευτες. Οι κόρες του συγγραφέα, Laura Leslie και Lisa Dick Hackett, δήλωσαν ότι η παρούσα έκδοση αποτελούσε για εκείνες σκοπό ζωής γι' αυτό και ενθουσιάστηκαν μόλις έμαθαν ότι ο οίκος
Houghton Mifflin Harcourt ενδιαφερόταν να δημοσιεύσει σε μια δίτομη έκδοση το ημερολόγιο του πατέρα τους με τον πρώτο τόμο να κυκλοφορεί κατά πάσα περίπτωση το προσεχές φθινόπωρο.

________________________________


    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive