Διαβάζω Η θυσια της βασιλισσας αραχνης από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


Η Θυσία της Βασίλισσας Αράχνης
Lisa Smedman


Η Lisa Smedman, συγγραφέας του Συντριβή, επιστρέφει στα Forgotten Realms με το πρώτο βιβλίο μιας συναρπαστικής τριλογίας, που συνεχίζει την ιστορία της διάσημης σειράς War of the Spider Queen του R.A. Salvatore!

To μυθιστόρημα
Η Χαλίστρα απέτυχε στην αποστολή της... Η Χαλίστρα Μέλαρν, πιστή στον ιερό σκοπό της θεάς Έιλιστρεϊ, είχε σταλεί στα βάθη του Δαιμονοϊστού για να σκοτώσει τη δαιμονική θεά που άλλοτε λάτρευε. Αντί γι' αυτό, όμως, μεταμορφώθηκε σε ένα φριχτό πλάσμα, υποχείριο της μνησικακίας της πρώην αφέντρας της. Γιατί η Λοθ όχι μόνο επέζησε της Σιωπής αλλά εξελίχτηκε σε κάτι ακόμη πιο ισχυρό από ό,τι ήταν πριν - κάτι που δεν την υποχρεώνει πλέον να μοιράζεται το βασίλειο που θεωρεί αποκλειστικά δικό της... Μήπως ο Πόλεμος της Βασίλισσας Αράχνης μόλις ξεκίνησε;

Πληροφορίες για τα Forgotten Realms
Στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων Anubis διαβάζουμε τα εξής για τη σειρά Forgotten Realms:

Βασισμένο στη φανταστική λογοτεχνία, και κυρίως στα μυθιστορήματα του Tolkien, του Moorcock και του Howard, τον Ιανουάριο του 1974 εκδόθηκε από την εταιρία TSR ένα παιχνίδι ρόλων: το Dungeons & Dragons.

Από νωρίς εκδηλώθηκε μια καταπληκτική δημιουργικότητα όσον αφορά τους κόσμους στους οποίους εκτυλισσόταν το παιχνίδι. Σχεδόν κάθε παρέα παικτών δημιουργούσε τον δικό της κόσμο, τον οποίο χρησιμοποιούσε αποκλειστικά. Κάποιοι από αυτούς τους κόσμους ήταν τόσο ενδιαφέροντες και δημοφιλείς, που τελικά η TSR αποφάσισε να τους αξιοποιήσει και εμπορικά, δημοσιεύοντας το 1987 την πρώτη επίσημη έκδοση των Forgotten Realms, των περίφημων Βασιλείων της Λήθης, που εδώ και δύο δεκαετίες περίπου μονοπωλούν το ενδιαφέρον των φίλων του Heroic Fantasy και των RPG games. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε από τον R. A. Salvatore το πρώτο βιβλίο της τριλογίας The Icewind Dale Trilogy, η οποία ολοκληρώθηκε το 1990 γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και καθιερώνοντας τον συγγραφέα της μεταξύ των κορυφαίων εκπροσώπων του λεγόμενου Heroic Fantasy.

Ανάμεσα στους ήρωες της τριλογίας, ο dark elf Drizzt DoUrden έπαιζε έναν δευτερεύοντα ρόλο. Καθώς όμως ο συγγραφέας συνειδητοποίησε γρήγορα τη δυναμική του χαρακτήρα αυτού, αποφάσισε να αναπτύξει περισσότερο την προϊστορία του, δημιουργώντας την τριλογία The Dark Elf Trilogy, στην οποία ο Drizzt ήταν ο πρωταγωνιστής. Ακολούθησαν πολλά ακόμα μυθιστορήματα, έτσι ώστε τα βιβλία που ασχολούνται με την ιστορία του Drizzt να είναι σήμερα δεκαεπτά στο σύνολό τους.

Info:

Τίτλος: H Θυσία της Βασίλισσας Αράχνης (The Lady Penitent - Book 1)
Συγγραφέας: Lisa Smedman
Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
Εκδ. Οίκος: Anubis
Έτος Έκδοσης: 2010
Αρ. Σελίδων: 304


________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive