Διαβάζω Τελος για την Τριλογια του Κοσμου; από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Ράνια Ιωάννου (melian)

Τέλος στα σχέδια οπτικοποίησης των δυο τελευταίων βιβλίων της Τριλογίας του Κόσμου;

Δυστυχώς τα νέα για τους θαυμαστές της Τριλογίας του Κόσμου (His Dark Materials) του Philip Pullman δεν είναι καλά. Εδώ και καιρό αναμέναμε την δεύτερη ταινία της τριλογίας, τον Άρχοντα των δύο κόσμων αλλά όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να πάψουμε να περιμένουμε. Πριν από λίγες μέρες ο ηθοποιός Sam Elliott που συμμετείχε και στην πρώτη ταινία, Το αστέρι του βορρά, δήλωσε ότι η δεύτερη και η τρίτη ταινία αποφασίστηκε τελικά να μην οπτικοποιηθούν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν προκαλεί τόσο η ακύρωση όσο ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε αυτή. Και σε αυτό ευθύνονται οι σκληροπυρηνικοί Καθολικοί της Αμερικής, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μποϊκοτάραν το Αστέρι του Βορρά, με την αιτιολογία ότι ο συγγραφέας προσπαθεί μέσω των βιβλίων του να εισάγει τα παιδιά στην αθεϊα. Δυστυχώς ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί Αμερικανοί επηρεάστηκαν από αυτή την ακραία παραίνεση και έτσι η ταινία δεν έκοψε τα προσδοκώμενα εισιτήρια στην Αμερική. Στον υπόλοιπο κόσμο είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν έπεισε τους υπευθύνους.

Όπως είναι αναμενόμενο, μαζί με τους χιλιάδες θαυμαστές της Τριλογίας του Κόσμου που απογοητεύτηκαν από αυτή την είδηση, άλλο τόσο δυσαρεστημένος και απογοητευμένος είναι και ο ίδιος ο Philip Pullman που είδε το έργο του να δέχεται ισχυρό πόλεμο και τους αντιπάλους του να κερδίζουν αυτή τη φορά τη μάχη.

Ακόμα δεν έχει βέβαια ανακοινωθεί κάτι επίσημα από την ομάδα παραγωγής. Μείνετε συντονισμένοι στη FantasyGate! Σε περίπτωση που μάθουμε κάτι νεώτερο, θα επανέλθουμε.

________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive