Διαβάζω Τηλεοπτικες Sci-Fi Προτασεις από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Γιώργο Ιωάννιδη
συνεργασία με περιοδικό Mystery

Μια Σύντομη Ματιά στα Τηλεοπτικά Sci-Fi δρώμενα της Νέας Χρονιάς


Μπορεί τα τηλεοπτικά μας κανάλια να αγνοούν πεισματικά τις εξελίξεις στον χώρο των τηλεοπτικών σειρών φαντασίας που προβάλλονται αυτή την στιγμή στο εξωτερικό, δεν αποτελεί όμως δικαιολογία και για τους ανθρώπους του μυστηρίου να μένουν πίσω στις εξελίξεις!

Το mystery υπάρχει για να σας ενημερώνει και στην συνέχεια θα δούμε εν τάχει ότι καινούργιο παίζεται εκεί έξω: Ξεκινάμε φυσικά από το V – πρόκειται για remake μιας σύντομης τηλεοπτικής σειράς του 1984. Υπόθεση; Μάλλον απλή! Μεγάλοι ιπτάμενοι δίσκοι έρχονται στον πλανήτη μας και οι ανθρωπόμορφοι επισκέπτες (Visitors – V) αναγγέλλουν πως φέρνουν μαζί τους την ειρήνη και την ευημερία για την ανθρωπότητα. Κάποιοι όμως ανακαλύπτουν πως οι εξωγήινοι βρίσκονται εδώ και καιρό ανάμεσα μας, ενώ το πραγματικό τους σχέδιο είναι αυτό της πλήρης υποδούλωσης του ανθρώπινου είδους. Κάπως έτσι, σχηματίζεται μια ομάδα αντίστασης (Victory – V) η οποία αποκαλύπτει πως πίσω από την ανθρώπινη σάρκα, η πραγματική όψη των εξωγήινων είναι ερπετοειδής! Σας θυμίζει κάτι από David Icke; Και πολύ καλά κάνετε… Να και ένα hint: αναζητήστε το trailer της σειράς και προσέξτε στο τέλος το V με το ερπετόμορφο μάτι στην μέση, αναστρέψτε το σύμβολο και έχετε αυτομάτως την πυραμίδα με τον πανεπόπτη οφθαλμό!

Οι πρωταγωνιστές του V

Επίσης με κεντρικό θέμα τους εξωγήινους (και όχι μόνο) είναι η σειρά Warehouse 13 στην οποία δυο πράκτορες εργάζονται σε μια αποθήκη γεμάτη από αντικείμενα του παράξενου και του εναλλακτικού. Σας θυμίζει κάτι ανάμεσα στην τελευταία σκηνή του πρώτου Indiana Jones, τα X-Files, και το Παρασκευή και 13 (η σειρά του 1987); Αν ναι, έχετε απόλυτο δίκιο! Αντίθετα με το V, το Warehouse 13 δεν έχει δεχτεί καλές κριτικές μπόρεσε όμως να υπογράψει και για δεύτερο season.

Πριν λίγο καιρό τώρα, ξεκίνησε το FlashForward με υπόθεση κάπως πρωτότυπη αν και σημειολογικά παραπέμπει στο Lost… anyway, για κάποιο μυστηριώδη λόγο, ταυτόχρονα όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη χάνουν τις αισθήσεις τους για 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα βιώνοντας αυτά που είναι να συμβούν έξι μήνες μετά. Όταν επανέρχονται, ξεσπούν ταραχές και μια σειρά από αλυσιδωτά προβλήματα διότι αυτό που είδε ο καθένας για την ζωή του δεν ήταν και τόσο αισιόδοξο! Φυσική χρονική ανωμαλία; Παρέμβαση του Θεού με σκοπό την αφύπνιση της ανθρωπότητας ή κάτι άλλο; Κάπου ανάμεσα σε περιπέτεια και drama show, το FlashForward προσπαθεί να δώσει έναν ανθρώπινο χαρακτήρα στο sci fi ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι παραγωγοί!

Με ενδιαφέρον επίσης περιμένουμε την πρεμιέρα του Day One – το οποίο όπως περίπου το Jericho παλαιότερα – εξιστορεί τις περιπέτειες μιας ομάδας διαφορετικών ανθρώπων να επιβιώσουν από την αποκάλυψη που ξαφνικά κατέστρεψε τον πολιτισμό μας. Survival drama once again!

Από την άλλη –προσωπικά μιλώντας πάντα– έμεινα έκπληκτος από το σενάριο του Past Life (που μαζί με το Day One ξεκινάνε κάποια στιγμή το 2010) αφού πρωταγωνιστεί μια ομάδα αστυνομικών που πιστεύοντας όλοι στην μετενσάρκωση, προσπαθούν να λύσουν τους εγκληματικούς γρίφους χρησιμοποιώντας παραφυσικές μεθόδους και πολύ υπνωτισμό!

Πολύ κοντά στο Torchwood οι ήρωες του Sanctuary κυνηγάνε πλάσματα πέρα από τα βιολογικά όρια της φαντασίας.

Τέλος, δεν μπορώ παρά να μεταφέρω τον θαυμασμό μου για την goth καναδική παραγωγή Sanctuary (γυρισμένη εξ ολοκλήρου σχεδόν σε πράσινη οθόνη!) που συνεχίζοντας για δεύτερη season φέτος, μας ταξιδεύει στην σκοτεινή πλευρά της εξέλιξης, καθώς μια ομάδα επίλεκτων επιστημόνων, αναζητά και βρίσκει περίεργα πλάσματα που έχουν ξεγλιστρήσει από την αλυσίδα της φυσικής επιλογής του πλανήτη!

________________________________________

*η στήλη Cine Mystery δημοσιευέται κάθε μήνα στο περιοδικό
Mystery.

________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive