Διαβάζω Η Συντεχνια των Μαγων από τα Fantasy Archives της Fantasy Gate! Bookmark and Share


από Χρήστο Βασιλειάδη

Η Συντεχνία των Μάγων
Trudi Canavan

Σύνοψη


Κάθε χρόνο οι μάγοι του Ίμαρντιν συγκεντρώνονται για να καθαρίσουν τους δρόμους της πόλης από τους ζητιάνους και τα κακοποιία στοιχεία. Οι μύστες της μαγικής τέχνης γνωρίζουν ότι κανείς δε μπορεί να τους αντισταθεί. Όμως, οι προστατευτικές ασπίδες τους δεν είναι αδιάτρητες όπως πιστεύουν.

Καθώς ο όχλος από την πόλη συγκεντρώνεται, μια νεαρή αλήτισσα, η Σόνια, έξω φρενών από τη συμπεριφορά των αρχών προς την οικογένεια και τους φίλους της, εκσφεντονίζει μια πέτρα στην ασπίδα με όλο της το θυμό. Προς έκπληξη όλων, εμφανίζεται μια δέσμη γαλάζιου φωτός, η πέτρα διαπερνά την ασπίδα των μάγων και χτυπά στο κεφάλι έναν από αυτούς, αφήνοντας τον αναίσθητο.

Ύστερα από πεντακόσια χρόνια ηρεμίας, η Συντεχνία βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο της φόβο – μία ανεκπαίδευτη μάγισσα, ελεύθερη να κάνει ότι θέλει. Οι ανεξέλεγκτες δυνάμεις που μπορεί να αποδεσμεύσει μπορεί να καταστρέψουν ακόμη και την ίδια της την πόλη.


Γνώμη

«Η Συντεχνία των Μάγων» είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας «Ο Μαύρος Μάγος» της Τρούντι Κάναβαν (Trudi Canavan). Η μαγεία, η δράση και η περιπέτεια αλληλεπιδρούν και δημιουργούν μία ιστορία «ξόρκι» μεταφοράς σ’ έναν κόσμο, όπου η μαγεία διαφεντεύει και φαντάζει όνειρο…κακό και ανέλπιστο;

Η πλοκή του βιβλίου υπόσχεται κινηματογραφική μεταφορά και απευθύνεται σε αναγνώστες όλων των ηλικιών. Η έκδοση του πρώτου βιβλίου «Η Συντεχνία των Μάγων» στην ελληνική γλώσσα έχει γίνει από την Μονόκερως Εκδοτική, ενώ το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας, «Η Μαθητευόμενη», βρίσκεται ήδη υπό έκδοση.

Info

Τίτλος: Η Συντεχνία των Μάγων (The Magician's Guild)
Συγγραφέας: Trudi Canavan
Μετάφραση: Έφη Παφίλη
Εκδ. Οίκος: Μονόκερως Εκδοτική
Έτος Έκδοσης: 2008
Αρ. Σελίδων: 424



* σημείωση: η εικόνα ανοίγματος του παρόντος άρθρου είναι δημιουργία του ceara-finn24.

________________________________



    τα έχεις διαβάσει;

Βιβλία Fantasy

Διαβάσαμε & Κρίνουμε
Fantasy Archive

Μουσική Φαντασίας

Ακούσαμε & Προτείνουμε
Fantasy Archive

Visual Art - Ζωγραφική

Είδαμε & Παρουσιάζουμε
Fantasy Archive

Comics - Graphic Novels

Εικόνες & Κείμενα Φαντασίας
Fantasy Archive

Ταινίες & Σειρές Φαντασίας

Εντυπώσεις και Συναισθήματα
Fantasy Archive

Video Games

Η F Γωνιά των Gamers
Fantasy Archive